Nieuwsbrief December 2012

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief December 2012

Een bewogen jaar voor commissie d'r Bie. Er is veel gebeurd, we zijn een zelfstandige stichting geworden. Er werd van 2 bestuursleden afscheid genomen. Lenneke en Carolien waren er vanaf het begin in 2005 bij. Heel veel dank voor jullie inzet in deze beginjaren van Commissie d'r Bie. Gelukkig is het bestuur met 4 nieuwe leden uitgebreid, dan zijn Karin, Tilly, Nathalie en Imke. We zijn blij dat er weer een compleet bestuur is.


Een terugblik op het afgelopen halfjaar.


Instuif 't Kluppie

Wat een leuke activiteiten hebben we weer gedaan, zoals mummies maken, ze zagen er heel echt uit, een sneeuwpop getekend. De volgende data zijn 12 januari 2013, 9 februari, 9 maart, 6 april, 11 mei, 15 juni. De instuif is van 14.00 uur tot 16.00 uur. De locatie is in het gebouw van de Buitenschoolse opvang, Breijdelstraat 6, te Oostburg. Voor meer informatie, aanmelding of bezoek kunt u contact opnemen met Nathalie Vergouwen.


Sportmix

De sportmix wordt gehouden op de woensdag van 15.15 tot 16.15 uur in het MFC, Kloosterstraat 38 te Sluis o.l.v. Jessica Henry. Na de kerstvakantie is Jessica weer terug om de lessen te gegeven. Er is nog plaats voor meer sportievelingen!!.Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Martine de Bakker.


Zwemles

De kinderen van de maandag- en dinsdaggroep in het diepe bad krijgen les van Willy Schram. Vanaf augustus wordt er druk geoefend voor het A-diploma en er zijn al goede vooruitgangen geboekt. De kinderen van de maandag- en dinsdaggroep in het ondiepe bad krijgen les van Jessica en Rik Henry en ook hier zijn er goede vorderingen. Na de herfstvakantie zijn Marnick Missiaen en Fabian Bosman uit Sluis aan hun maatschappelijke stage bij de zwemles begonnen. Marnick en Fabian zijn leerlingen van Scholengemeenschap De Rede uit Terneuzen en verlenen hand- en spandiensten bij de zwemlessen. Dat varieert van het assisteren bij het aanleren van de zwemslagen, het meezwemmen met kinderen in het diepe bad, voorbeelden van juiste zwemslagen en onderwaterzwemmen laten zien tot het halen van zwemattributen zoals kurken, plankjes en zwembandjes. Het is de bedoeling dat ze op deze wijze op een prettige manier met zowel de kinderen als met de zwemleerkrachten omgaan en dat ze een hoop ervaring opdoen. Het is voor hen een bijzonder zinvolle invulling van hun maatschappelijke stage en wij wensen Marnick en Fabian vooral een prettige en leerzame periode bij de zwemlessen toe. De laatste zwemles voor de kerstvakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders mogen meezwemmen. In een sfeervol verlicht zwembad wordt het jaar 2012 afgesloten. Na een welverdiende kerstvakantie beginnen de zwemlessen weer op maandag 7 en dinsdag 8 januari 2013.De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 3, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, en dinsdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker.


Paardrijden/paardverzorgen

Dit vindt plaats bij Manege Smiro, aan de Lange Heerenstraat 50, 4507 KP Schoondijke. Er wordt begonnen met het verzorgen van een paard samen met een begeleider, daarna paardrijden en ook het voeren van de paarden hoort erbij.


4 enthousiaste paardenmensen zijn maandelijks bij Smiro te vinden. Het paardrijden/verzorgen is van 14.00 uur tot 16.30 uur, kosten €.7,50 per keer. De data zijn: zaterdag 5 januari, 2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei en 1 juni. Voor meer informatie, aanmelding of bezoek kunt u contact opnemen met Mieke Haartsen


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar)

Het eerste uitstapje van dit seizoen bracht de vrienden in Blankenberge waar dark glow midgetgolven werd geprobeerd, een prachtig spektakel, en een soosavond waar de film van de drie musketiers met veel plezier werd bekeken. De volgende data zijn, 26 januari (Toversluis), 23 februari (Soosavond), 30 maart (De Afslag), 27 april (Valkeniershof. De kosten zijn € 5, - per keer. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Mieke Haartsen. Ook zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!


Muziekles

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De lespraktijk biedt de volgende mogelijkheden: het volgen van AMV-lessen, lessen voor dwarsfluit, saxofoon, klarinet en koperblaasinstrumenten. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in een van de leslokalen achter onze winkel.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126 0627175524 musicsande@zeelandnet.nl


Kookcursus

De kookcursus wordt 1x per maand gehouden op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur op het Zwincollege, kosten €.20,-- per seizoen. De data zijn: 9 januari, 20 februari, 20 maart, 17 april, 15 mei, 5 juni. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u contact opnemen met Mieke Haartsen


Ter informatie


Informatieavond

Op woensdagavond 30 januari willen we weer een informatieavond organiseren voor de ouders/ vrijwilligers/ belangstellenden. Op deze avond presenteren we het nieuwe bestuur, het logo en de website. MEE Zeeland en het Centrum voor Jeugd en Gezin zal deze avond informatie verstrekken over wat zij voor ouders en kinderen met een beperking kunnen betekenen. Locatie is het theatercafé van het Ledeltheater, aanvang 19.30 uur.


De uitnodiging volgt begin januari 2013. We hopen velen van u te mogen begroeten.


Nieuwe bestuursleden Stichting Commissie d'r Bie !!!!!!

Sinds 24 maart 2012 zijn we zelfstandig. Het bestuur bestaat nu uit: Mieke Haartsen voorzitter/penningmeester, Martine de Bakker secretaris, Karin Eekman, Tilly van Duuren, Nathalie Vergouwen, Imke van der Meer.


Golfmiddag

Op zaterdag 15 september konden een 35 kinderen/jongeren en hun 8 vrijwilligers weer genieten van een fijne ontvangst op het golfterrein van De Brugse Vaart. Ze werden door mevrouw de Vos welkom geheten en na iets gedronken te hebben werd de groep in drieën gedeeld en konden ze kennis maken of opnieuw kennismaken met de golfsport. Het werd een echte clinic met het oefenen op diverse afstanden een hole te maken, zachtjes met de club voor de korte afstand en flinke harde meppen voor de verste afstand. Ieder genoot met volle teugen. Na de laatste les werden de ballen van overal verzameld en kreeg iedereen een heerlijke pannenkoek en een glas lekker fris. Alle kinderen/jongeren kregen als bewijs van de gevolgde clinic een golfbal en de uitnodiging om volgend jaar weer te komen. Het was mede door de fijne ontvangst en het mooie weer een dag met een gouden randje.


Sinterklaasmiddag

Woensdag 28 november was de leuke sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D'r Bie. Er waren 20 kinderen naar De Keure gekomen met hun ouders/ grootouders en belangstellenden. Sinterklaas met zijn 3 pieten, de hoofdpiet was er natuurlijk bij, maar ook een vergeet piet. En een piet die heel veel durft, want hij hing in de ringen, heel hoog met de pakjes! Wat een gedoe om die weer beneden te krijgen. Daarna mochten alle kinderen bij Sinterklaas komen, en iets vertellen. Op het eind was er natuurlijk voor alle kinderen een pakje. Sint en Pieten, heel veel dank voor deze bijzondere middag.


Voorstelling Ferini

datum nog niet bekend.


Fitness.

Beste sportievelingen van West Zeeuws -Vlaanderen. Ook zin in lekker fitnessen op donderdagavond in de fitness ruimte van de fysiotherapiepraktijk, paramedisch centrum in Oostburg? Werken aan je conditie, spierkracht, uithoudingsvermogen en goede houding?


Er is weer plaats voor nieuwe krachten.

We fitnessen in een klein groepje ( max 7 personen) in een veilige omgeving onder begeleiding van (kinder) fysiotherapeute . 1x per 14 dagen, op donderdag van 1900 u- 2000 u, Brouwerijstraat 40 te Oostburg.Inlichtingen: Annemiek van Hoeve-Verstraten. Tel: 06-51076860.


Kerkelijke Viering

Op zondag 17 februari 2013 en zondag 13 oktober 2013 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een kerkelijke viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, u bent van harte welkom.


Sponsoringoverzicht


Elsta BV CO €.406,--

VOGG Afd Z.Vl. €.800,--

Diaconie Ned. Herv. Kerk €.50,--

SWWG gift Ben €.2.000,--

SWWG gift speciaal uitje €.1900,39

SWWG inzake opheffing €.115,39

Opa en oma van Lars en Rick Groosman €.50,--


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage !!


We wensen u fijne feestdagen en een goed en gezond 2013


Mieke Haartsen              0117-401376     cor.haartsen@hetnet.nl

Martine de Bakker           0117-301645    jdebakker@zeelandnet.nl

Karin Eekman                 06-25195293     azwart01@hetnet.nl

Tilly van Duuren             0117-301536     tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen       06-37344355     nvergouwen@hotmail.com

Imke van der Meer         06-49654995     info@zonneeiland.nl


" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87