Nieuwsbrief December 2013

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief December 2013

Een terugblik op het afgelopen halfjaar.


De familiedag:En toen was het zover, op zaterdag 7 september hield commissie D‘r Bie haar eerste familiedag! En het werd reuze gezellig. Eerst aan de koffie, thee en heerlijk zelfgemaakt gebak, daarna gingen de kinderen aan de slag bij verschillende workshops, gegeven door de onmisbare vrijwilligers die zich al jaren inzetten om kinderen met een beperking leuke vrijetijdsbesteding te bezorgen. En wat genoten zij! En niet alleen de kinderen hadden het duidelijk naar hun zin, ook de ouders genoten met volle teugen. Na twee rondes activiteiten kwam Tijl met een muziekact waar zowel  de kinderen als de ouders enthousiast aan mee deden. De dag werd afgesloten met een BBQ, waar iedereen na alle actie, met volle teugen van genoot!

Dankzij de inzet van de vrijwilligers, het bestuur en de geschikte locatie met prachtig weer werd het een fantastische dag die voor herhaling vatbaar is!


De golfmiddag: Op zaterdag 28 september was het weer ons jaarlijks golfuitje aangeboden door de familie de Vos . Het weer was goed, de kinderen hadden er zin in, helemaal toen de golfkarretjes voor kwamen rijden. Een toertje over het golfterrein stond op het programma. Na de golflessen in zacht, hard, ver weg en dichtbij slaan  en een circuit  doen , was het tijd voor de pannenkoeken. Als herinnering aan deze heerlijke golfdag bij  golfclub ‘De Brugse Vaart’ mocht er een hoofddeksel uitgezocht worden. Zo ging iedereen getooid met een hoed of pet moe maar voldaan huiswaarts. Dit was weer een echte commissie D'r Bie dag , zowel voor deelnemende kinderen als de begeleiders een feest!


Sinterklaasmiddag: Woensdag 27 november was de zeer geslaagde sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D’r Bie. Het praatje met Sinterklaas, de grapjes van de Zwarte Pieten, de cadeautjes natuurlijk, alle kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden, genoten volop.


Instuif ’t Kluppie:

Het is al weer december en gaan we van 2013 over naar 2014. Na de zomer hebben we verschillende activiteiten gedaan. Het Uitstapje naar Groede podium was een goede oplossing voor het niet naar binnen kunnen van het gebouw ‘De Beestenboel’. De kinderen hebben het als erg leuk ervaren. Inmiddels hebben we een andere sleutel en hopen we nooit meer voor een gesloten deur te staan. Dominique brengt  op een erg leuke manier de activiteiten in beeld. Heeft u nog geen inlogcode om de foto’s te kunnen bekijken,  vraag erom bij 1 van ons. Ook is het  leuk om nieuwe kinderen te kunnen verwelkomen op het kluppie, die al gelijk hun draai hebben gevonden. Wanneer u nog kinderen weet waarvan u denkt dat zij  het reuze naar hun zin zouden hebben bij ons, neem ze een keer mee. Ze mogen altijd een keer proefdraaien. Op de volgende dagen is ’t Kluppie: 14 december, 25 januari 2014, 22 februari, 29 maart, 19 april, 24 mei en 28 juni. Groeten van Judith, Dominique en Nathalie.


Sportmix:

Dag sportievelingen,


Heb je zin om 1x in de twee weken lekker te bewegen?

Geef je dan op voor de SPORTMIX!!

Zo heb je een leuke/sportieve woensdag middag waarbij je ook nog andere kinderen leert kennen.

Spelen met een bal, klimmen in de rekken, hangen aan de ringen, stoeien op mat dit is allemaal mogelijk in de Keure Sluis.

Sportieve groet,

Jessica Henry


Zwemles:

Na de zomervakantie zijn er 6 kinderen gestart met de zwemles. Zowel op maandag als op dinsdag zijn er nu 3 verschillende groepjes aan het lessen o.l.v. Willy, Rik en Natanja. Op dinsdag wordt er door 2 groepjes druk geoefend voor het diploma zwemmen. Momenteel is er ook op donderdag een groep die oefent voor het diploma zwemmen. Sommigen gaan al voor hun B-diploma. De laatste zwemles voor de kerstvakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders mogen meezwemmen. In een sfeervol verlicht zwembad wordt het jaar 2013 afgesloten.De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 3, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker.


Paardrijden/paardverzorgen:

Iedere eerste zaterdag van de maand kun je voor  maar €7,50 op manege Smiro in Schoondijke paard verzorgen en paardrijden. Het is er altijd erg gezellig. Je krijgt een persoonlijke begeleidster die met jou je paard verzorgt en voert. Ook krijg je een rijles van Astid of Michelle.  In de pauze is er natuurlijk voor iedereen limonade! Voor meer informatie kijk op onze website. Wil je een keertje proberen of ben je nu al helemaal enthousiast, geef je op bij Imke van der Meer. 06-49654995.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar):

De jongeren hebben weer een aantal activiteiten gedaan. Ze waren natuurlijk bij de familiedag, de golfmiddag. Daarna brachten ze in oktober een bezoek aan “De Afslag”in Breskens, altijd weer leuk om te midgetgolven, ook hier werkte het weer prima mee. Vervolgens in november een bezoek aan Utropia in Middelburg. Hier mochten ze de dieren voeren. Tropische vogels, vissen enz. In het nieuwe jaar zijn er weer leuke uitstapjes. De data zijn: 17 januari (Rapalje), 8 maart, 10 mei 2014.


Muziekles:

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De lespraktijk biedt de volgende mogelijkheden: het volgen van AMV-lessen, lessen voor dwarsfluit,

saxofoon, klarinet en koperblaasinstrumenten. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het

keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in een van de leslokalen achter onze winkel.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126   0627175524   musicsande@zeelandnet.nl


Kookcursus:

De kookcursus wordt 1x per maand gehouden op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur op

het Zwincollege, kosten €.20,-- per seizoen.  Leerlingen van het Zwincollege kunnen hun maatschappelijke stage volgen bij deze lessen. De data zijn: 8 januari, 5 februari, 19 maart, 2 april,

14 mei, 11 juni 2014. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u contact opnemen met Mieke Haartsen.

 

Ter informatie:


Van de bestuurstafel: Tijdens  de laatste bestuursvergadering  van dit jaar, was het een terugkijken op de diverse activiteiten die dit jaar door de commissie georganiseerd waren. Er is sponsor geld binnengekomen en uiteraard zijn er ook uitgaven geweest. Maar al met al een goed activiteitenjaar, met kosten die binnen het budget zijn gebleven. Besproken zijn de speciale nieuwe activiteiten voor volgend jaar. Er wordt  vergaderd bij de diverse bestuursleden thuis waarvan er twee volgend jaar aftredend en herkiesbaar zijn. Kortom het bestuur heeft een goed gevoel over 2013.


Voorstelling Ferini: Op zaterdagmiddag 28 juni is er weer een voorstelling van Ferini met als titel: “Ferini en de HenkZwenk’. T.z.t. ontvangen jullie weer een uitnodiging, maar noteer alvast de datum!


Fitness: Beste sportievelingen van West Zeeuws -Vlaanderen. Ook zin in lekker  fitnessen op donderdagavond in de fitness ruimte  van  de fysiotherapiepraktijk, paramedisch centrum  in Oostburg? Werken aan je conditie, spierkracht, uithoudingsvermogen en goede houding?


Er is weer plaats voor nieuwe krachten. We fitnessen in een klein groepje ( max 7 personen)  in een veilige  omgeving onder begeleiding van (kinder) fysiotherapeute . 1x per 14 dagen, op donderdag van 19.00 u- 20.00 u, Brouwerijstraat 40 te Oostburg. Inlichtingen: Annemiek van Hoeve-Verstraten. Tel: 06-51076860.


Kerkelijke Viering Op zondag 3 maart 2014 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een kerkelijke viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, u bent van harte welkom.


Sponsoringoverzicht 2013


Diaconie PKN Breskens, gezamenlijk dienst VEG Nieuwvliet €.338,68

Diaconie Zuidwesthoek €.24,70

Diaconie Zuidwesthoek €.117,85

Fonds verstandelijk gehandicapten €.300,--

Diaconie “De Verbinding”€.106,22

RK beheer €.550,--

Diaconie Ned. Herv Kerk €.50,--

Diaconie “De Zuidwesthoek” €.61,65

Diaconie “De Brug” €.141,60

                                                               

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!


 

We wensen u fijne feestdagen en een mooi 2014.


 


Mieke Haartsen          0117-401376              cor.haartsen@hetnet.nl

Martine de Bakker      0117-301645              debakkerspeijer@zeelandnet.nl           

Karin Eekman            06-25195293              azwart01@hetnet.nl

Tilly van Duuren         0117-301536              tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen   06-37344355              nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer     06-49654995              info@zonne-eiland.nl


" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87