Nieuwsbrief December 2014

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief December 2014

En zo is een jaar weeral bijna voorbij. We mogen weer terug zien op een paar leuke activiteiten voor alle kinderen/jongeren van St. Commissie d’r Bie, zoals de golfmiddag bij de "Brugse Vaart"en de Sinterklaasmiddag in de "Keure" te Sluis. Het was weer geweldig!

De gewone activiteiten lopen ook weer, enkel de kookles is vanwege te geringe belangstelling helaas gestopt. We hopen dat er volgend seizoen weer een aantal aanmeldingen komen, zodat we het weer kunnen opstarten.


Een terugblik op het afgelopen halfjaar.De Golfmiddag:

Op 27 september was het weer zover, het jaarlijkse golfuitstapje naar de golfbaan van de familie deVos " De Brugse Vaert ".

Het weer werkte ook dit jaar mee zodat het een prachtige golf middag is geworden. De ontvangst of we prinsen en prinsessen waren. Sommige kinderen wisten nog hoe de golfclub vast te houden anderen werden geleerd hoe dat moest. Er werd hard gemept, zacht gemept, men was volop bezig. Maar misschien stiekem het aller, aller mooiste was toch wel de rondrit op het terrein met de golfkarren. Wat een feestelijk gezicht al die blije gezichten. De pannenkoeken luiden het afscheid in samen met de golfbal die ieder kind ter herinnering mee mocht nemen.

En heel belangrijk natuurlijk: We zijn volgend jaar weer uitgenodigd. Zet in de agenda in september 2015  weer een dag golf  plezier in de "Brugse Vaert bij de familie Vos.


Sinterklaasmiddag:

Sinterklaas en zijn zwarte Pieten op bezoek.

26 November was het weer een hoogtijdag voor de kinderen en familieleden van de kinderen die deelnemen aan de activiteiten van commissie d’r Bie.

Sinterklaas kwam weer met zijn pieten ons bezoeken  in de Keure te Sluis. Het was even moeilijk ze te vinden want waar in de Keure waren ze? Gelukkig waren er aanwijzingen zodat ze snel gevonden werden. Uit het dikke boek las Sinterklaas voor wat voor knappe prestaties de kinderen allemaal gedaan hadden, waarvoor zij beloond werden met een zakje lekkers. De zak met cadeautjes was zoek en moest gezocht worden. Maar uiteindelijk kwam alles goed. En konden de cadeautjes uitgedeeld worden. We bedanken Sinterklaas en zijn Pieten dat hij in deze drukke tijd extra tijd voor ons heeft gemaakt. Het was weer een Sinterklaas en zwarte pieten bezoek om nooit meer te vergeten.


Instuif ’t Kluppie en kooklessen:

Weet u dat er nog kinderen bij kunnen op ‘t Kluppie. ‘t Kluppie waar van alles en nog wat gedaan wordt. Waar je gewoon lekker kunt knutselen, spelen of een ijsje eten.

Dit op zaterdag middag van 14.00 tot 16.00 uur in het gebouw van de kinderopvang te Oostburg

Wilt u meer weten zie op onze website www.commissiedrbiesluis.nl onder activiteiten.

Graag willen we ook weer verder gaan met onze kooklessen in het gebouw van het Zwincollege te Oostburg .

Heeft uw kind belangstelling voor koken meld hem aan. Dit kan via onze bovengenoemde website

Bij voldoende deelname startten we weer.


Sportmix:

Een 5 tal sportievelingen maken zich één keer in de twee weken klaar om een uurtje te sporten. In de gymzaal aangekomen legt Jessica uit wat ze gaan doen die middag. De kinderen bouwen gezamenlijk alles op en spelen het spel naar hun eigen niveau. Na elk spel moet er natuurlijk ook weer opgeruimd worden. Dit doen ze samen. Tijdens de lessen leren de kinderen tellen, voorwerpen en kleuren benoemen, maar ook nieuwe spelletjes en bewegingen.

Dylan en Wietse hebben Jessica een poos vervangen, bedankt daarvoor!! Wij zijn nog op zoek naar meer sportievelingen dus voel jij je aangesproken, kom gerust eens een keertje kijken en meedoen. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker-Speijer.


Zwemles:

Na de zomervakantie zijn er weer een aantal nieuwe kinderen gestart met de zwemles. Zowel op maandag als op dinsdag zijn er nu 3 verschillende groepjes aan het lessen o.l.v. Willy, Rik en Rosalien. Op donderdag oefent een groepje voor diploma B. Momenteel zwemmen in totaal 28 kinderen iedere week hun baantjes. De laatste zwemles voor de kerstvakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders mogen meezwemmen. In een sfeervol verlicht zwembad wordt het jaar 2014 afgesloten. De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker-Speijer.


Paardrijden/paardverzorgen:

Dit jaar is er een flinke groep van 8 ruiters actief op manege Smiro. Het paardrijden bestaat uit twee delen. Eerst ga je met een maatje je pony voorbereiden voor het paardrijden. Meestal heb je dezelfde pony maar het kan ook wel eens voorkomen dat je op een andere moet. Soms zijn pony’s kreupel of is er iets anders aan de hand waardoor er geschoven moet worden met pony’s of je een pony moet delen met een ander. Gelukkig lopen er veel brave beestje op de manege zodat er altijd wel een oplossing te vinden is. Na een flinke poetsbeurt is het tijd voor een ritje op je pony. Als je net begint loopt er altijd iemand met je mee en houdt je pony stevig vast. Er zijn ook al 4 zeer ervaren ruiters die helemaal alleen los de les rijden en zelfs in draf gaan. Als de groep te groot is wordt er in twee groepjes gelest. De lessen worden of door Astrid of door Michelle gegeven.

Iedereen is op zijn of haar manier enthousiast. De een heeft zijn paardrijbroek al bij het ontbijt aangetrokken, de ander vindt het “helemaal tof” of zegt “gaat wel goed”. Als je ook een keer wilt komen kijken kan dat. Laat via een mailtje of telefoontje aan Imke even weten dat je komt dan wordt dat doorgegeven aan manege Smiro.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar):

De vriendenkring heeft leuke uitstapjes gemaakt  zoals:

De golfin waar er weer rake klappen tegen de golfballetjes gegeven werden, genoten van de pannenkoeken en frisdranken. Het weer was fantastisch kortom een festijn.

Naar het Ledeltheater naar de voorstelling van Bobby, Ernst en de rest. Ze nu eens in het echt te zien in plaats van op de televisie ook dit was een uitstap van de bovenste plank.

In oktober op excursie naar Sealife in Blankenberge. Met de tram mee en dan gaan ontdekken wat een wonderlijke wereld het onder en bovenwater is. Zeehonden die hun kunsten vertonen, voelen aan anemonen  en  ontdekken dat sluusse muuzen gewoon hagelslag is.

Wilt u de uitstapjes mee beleven?  Dat kan op de website staan mooie foto's van alle uitstapjes. Nu op naar 30 januari dan gaan we naar Toversluis. Dus als je mee wilt met de vriendenkring, vanaf 15 jaar is dit mogelijk , naar Toversluis. Je bent van harte welkom.


Muziekles: De ervaringsdeskundige Stan


Hallo allemaal,

 

Ik ben Stan en ik hou veel van muziek luisteren.

Enkele jaren geleden ben ik op muziekles gegaan, om iets actiever in de muziek te zijn.

Mijn muziekleraar is Patrick en hij geeft mij keyboardles .

Je moet wel goed de kleuren kennen, zo kan je dan een liedje spelen uit je kleurenmuziekboek.

In het begin deed ik alleen bij Patrick op les keyboard spelen, maar nu ben ik thuis ook een beetje aan het spelen op mijn eigen keyboard.

Het ritme aanhouden is voor mij nog erg moeilijk, maar door te blijven oefenen ga dat wel komen.

Jullie moeten niet denken dat ik ooit eens ga optreden!

Thuis en het plezier dat ik beleef aan het keyboard spelen is voor mij het aller belangrijkste.

Als je van muziek houdt, kom ik jou ooit misschien nog wel eens ergens tegen.

 

Groetjes van de muzikant,  Stan


Ter info.


Zostera: Op de jaarmarkt van Groede, vrijdag 25 juli, heeft Zostera, serviceclub van de Lions, dames Zeeuws Vlaanderen, lootjes verkocht voor leuke prijzen. De opbrengst was voor st. Commissie d’r Bie. We mochten het mooie bedrag van €.1.500,-- ontvangen. We willen dit bedrag bestemmen voor een familiedag op zaterdag 19 september 2015.


Fonds verstandelijk gehandicapten: In W.Z.Vl wordt er in de derde week van september de collecte Fonds verstandelijk gehandicapten gehouden. Enkele bestuursleden organiseren deze collecte en dit jaar was het voor het eerst mogelijk om te collecteren met eigen opbrengst. De helft van de totale opbrengst is voor st. Commissie d’r Bie. We mochten het mooie bedrag van €.2.030,-- ontvangen. Kent u mensen of wil u zelf graag eens collecteren, neem contact op met Martine of Mieke.


Kerkelijke Viering Op zondag 1 maart 2015 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, u bent van harte welkom.


Ons bankrekeningnr: Rabobank NL 43 RABO 0101 2379 87


Sponsoringoverzicht 2014


“Haringruiters” 50 jarig jubileum €.180,--

Doopsgezinde Gemeente Aardenburg €.46,65

St. Zwinsteden, donatie zwinstedenloop Sluis €.760,--

Kansplus €.800,--

Fonds verstandelijk gehandicapten €.750,--

Diaconie De Verbinding €.162,31

Diaconie Zuidwesthoek €.85,50

Nazomer/pompoenfair fam Haartsen €.515,72

Prot gem De Brug €.281,72

Diaconie Ned. Herv. Kerk €.50,--

Zostera, Lionclub Z.Vl. €.1.500,--

St. R.K. Beheer €.550,--

VELT dag fam. Dieleman €.15,--

Fonds verstandelijk gehandicapten collecte met eigen opbrengst €.2.030,--

Mevr. E.H.C.M. Cammaert €.500,--

Stichting Tieners Breskens €.550,--

Doopsgezinde Gemeente Aardenburg €.231,--


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!Mieke Haartsen            0117-401376    cor.haartsen@hetnet.nl

Martine de Bakker        0117-301645    debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren           0117-301536    tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen     06-37344355    nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer       06-49654995    info@zonne-eiland.nl


Nieuwsgierig geworden ? Kijk op www.commissiedrbiesluis.nl  voor de verhalen en de foto’s


" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87