Nieuwsbrief december 2015

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief December 2015

De donkere dagen voor Kerst, een moment om even stil te staan, en terug te kijken op weer een jaar, 2015. Het was een mooi jaar voor Commissie d’r Bie. Er werd gestart met een voetbal activiteit, we hadden de familiedag, en nog veel meer…


De Ben Scherbeijnfamiliedag:

Op zaterdag 19 september was de tweede familiedag voor alle kinderen, jongeren, vrijwilligers, ouders en belangstellenden. Het was een prachtige dag, op  “De Morelleput” te Nieuwvliet. De workshops, voetbal, paardrijden, schilderen en koken werden met enthousiasme gevolgd, er was volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, er werd lekker gesmuld van de bbq. De afsluiting met Tijl Damen was geweldig en het IJsje van Ice Art heerlijk. Kortom een dag met een gouden randje!


Golfmiddag:

Op 10 Oktober jongsleden heeft de jaarlijks golf uitstap van Commissie d’r Bie naar golfclub de Brugse Vaart plaats gevonden. We waren met 45 kinderen aanwezig die wederom een onvergetelijke zonovergoten middag hebben beleefd. Hoogtepunt voor de kinderen was het ritje in de golfkarretjes over het mooie terrein.

In 2 groepen hebben we onze golfvaardigheden weer bijgespijkerd met als afsluiting een heerlijke pannenkoek. We willen familie de Vos en de medewerkers van golfclub de Brugse Vaart hartelijk bedanken, namens de kinderen, vrijwilligers en het bestuur van Commissie d’r BieSinterklaasmiddag:

Woensdagmiddag 25 november was een geslaagde sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D’r Bie.

De zwarte Pieten hadden even hulp nodig om Sinterklaas te vinden in de Keure te Sluis. Gelukkig was dat gelukt met hulp van de kinderen.

Sinterklaas wist van alle kinderen iets leuks te vertellen. Er werd ook nog een voetbalwedstrijd gehouden tussen de kinderen en de pieten.

De kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden hebben volop genoten. De mooie foto’s die Jeroen deze middag gemaakt heeft zijn te bekijken op de website: www.commissiedrbie.nl
Een terugblik van de activiteiten van het afgelopen halfjaar.


Voetbal:

23 September hadden we weer onze eerste voetbaltraining voor de 11 jongens van stichting d'r Bie op het voetbalveld van de SV Ooostburg.

We gaan nu verder onder de noemer voetbal d'r Bie. Met de trainers Jeroen en Patrick  die er heel veel zin in hebben om de boys weer lekker te laten ballen. Nathalie  is het aanspreekpunt  van voetbal dr Bie, die alle communicatie verzorgt zodat alles soepeltjes loopt.

De jongens hadden er zin in en dribbelden, draaiden, jongleerden alsof ze Ronaldo of een Messi waren. Na de warming up, technisch stukje, pauze, partijtje ronden we de training af met penalty's. Bijna iedereen scoorde wel een keer.  Moe maar vooral voldaan gingen de voetbalsterren weer naar huis.

Ondertussen hebben we al 3 trainingen achter de rug en de vierde zal doorgaan op woensdag             27 januari ( tussen 15.30 en 16.30 uur).

Wist u dat de jongens al heuse tv sterren zijn geworden? Tijdens de 2e training is er een leuke film gemaakt door Henk Verstraeten ( Kikke Tv) dit filmpje is te zien op YouTube  en of kikke tv.

Natuurlijk kunnen er nog steeds nieuwe voetbalsterren ( jongens en meisjes tot 25 jaar) meedoen en zich aanmelden via Nathalie, nvergouwen@hotmail.nl


Instuif ’t Kluppie: Dit seizoen is deze activiteit niet meer gestart.


Sportmix:

Vijf sportievelingen doen verschillende speelse activiteiten in de grote gymzaal van de Keure in Sluis.

Denk aan basketbal, loop baan met verschillende hindernissen, team spelletjes, tik spelletjes, vliegend tapijt en nog veel meer.

Bij mooi weer wijken we uit naar buiten om andere activiteiten te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden laat het dan even weten aan Jessica Henry via  jhenry@gemeentesluis.nl

Je bent dan van harte welkom van 15:15  tot 16:15 uur, twee keer per maand op de woensdag.   

Ook bij Martine kan je terecht voor meer informatie.

           

Zwemles:

Op maandag-, dinsdag-,  en donderdagavond is er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik.

Dat het resultaat heeft gehad is te merken want inmiddels hebben Demi, Annouk, Joey, Jessy, Kiony, Diemo, Dré en Rowan hun A-diploma gehaald.

Wessel en Boris hun B-diploma. Allemaal gefeliciteerd, een knappe prestatie!!

De laatste zwemles voor de kerstvakantie was zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en ouders meezwommen.

De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur.

Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine.


Paardrijden/paardverzorgen:

Bij het paardrijden/paardverzorgen zijn er nu 6 jongens en meisjes iedere eerste zaterdag van de maand met veel plezier bezig met de paarden bij Manege Smiro in Schoondijke.

Volgend jaar hopen de vrijwilligers de beschikking te hebben over een duo zadel, zodat eigenlijk iedereen mee kan doen met deze activiteit.

De volgende data zijn: 2 januari, 6 februari,5 maart, 2 april, 7 mei, en 4 juni. Voor meer informatie kunt u bij Imke terecht.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar):

De vriendenkring is een groep gezellige vrienden die er bijna iedere maand een keer op uit trekken.

Meestal gaan ze met de auto naar hun bestemming maar heel soms ook met de  kusttram in België .

Het hangt er maar vanaf waar naar toe. Maar dat het leuk en gezellig is dat blijkt wel , wie éénmaal mee geweest is  staat al te trappelen voor de volgende trip. Waar is men zoal al geweest: Toversluis, bowlen we hebben daar zelfs even gedanst. midgetgolf, een cruise , visserijmuseum en de laatste uitstap was naar het Ledel theater. in Oostburg . Dat alles gebeurd onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers die misschien nog meer plezier beleven dan de jongeren zelf. In het nieuwe jaar staan er weer een paar prachtige activiteiten gepland . Nieuwsgierig en ben je ouder dan ongeveer 15 jaar en wil je ook wel eens mee, geef je dan op bij Mieke.


Muziekles:

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel.  De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Voldeerstraat 23 te Oostburg.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126   0627175524   musicsande@zeelandnet.nlTer info.


Lionsclub W Z Vl:

De leden van de Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen hebben afgelopen zomerseizoen bingo's georganiseerd op verscheidende campings in de regio. De opbrengst was 5000 euro. Op 30 oktober jl hebben wij, het bestuur van Commissie d’r Bie, de cheque in ontvangst mogen nemen. Een overweldigend bedrag waar we zeer dankbaar voor zijn, en waar we mooie activiteiten van kunnen organiseren, voor kinderen met een beperking. We willen, niet alleen het bestuur, maar ook namens de kinderen en de vrijwilligers alle leden van de Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen hartelijk bedanken voor hun inzet.


Kerkelijke Viering:

Op zondag 10 april 2016 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, u bent van harte welkom.


Informatieavond:

dinsdagavond 12 april houden we weer een informatieavond in de foyer van het Ledeltheater te Oostburg. Deze avond zal mevrouw Aukje Andriesen van het samenwerkingsverband passend onderwijs Zeeuws Vlaanderen u informeren over de mogelijkheden bij de schoolkeuze voor uw kind. Daarna zal Notaris mevrouw Carla Heemstra u informeren  wat er

geregeld kan of moet worden bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd voor kinderen met een functiebeperking. De uitnodiging volgt t.z.t. maar reserveer alvast deze datum.


Fonds verstandelijk gehandicapten:

In W.Z.Vl wordt er in de derde week van september de collecte Fonds Verstandelijk Gehandicapten gehouden.

Enkele bestuursleden organiseren deze collecte en dit jaar was het weer mogelijk om te collecteren met eigen opbrengst.

De helft van de totale opbrengst is voor st. Commissie d’r Bie. We mochten het mooie bedrag van €.2.177,50 ontvangen.

Kent u mensen of wilt u zelf graag collecteren, neem dan contact op met Martine Speijer of Mieke Haartsen.


Atletiek4fun:

Atletiek4fun is een jeugdgroep van A.V. de Wielingen , waarbij de leden de mogelijkheid krijgen om in een kleine groep te trainen. Het belangrijkste doel van de groep is op een prettige manier bewegen in een ongedwongen sfeer. Iedere week wordt een onderdeel van de atletieksport behandeld. Sprinten, hoog,- ver,- springen maar ook werpnummers en estafettevormen worden met veel enthousiasme op onze baan getraind.  Deze groep wordt iedere dinsdagavond vanaf 18.30 uur tot 19.30 uur door twee trainers getraind. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u bellen met 06 52 33 53 65 of mailen naar frederiqueburkin@hotmail.com. U bent ook welkom om eens gewoon te komen kijken hoe de trainingen eraan toegaan. De atletiekbaan bevindt zich achter Sportcomplex De Eenhoorn.


Voorstelling Ferini: De uitnodiging wordt t.z.t. verzonden.
Diaconie De Verbinding €.134,22

Vrienden van de Grote Kerk Groede, kerstfair €.200,--

Burgerlijke Godshuizen €.1.000,--

Clubkas Campagne Rabobank €.183,43

Diaconie NH Gemeente Aardenburg €.55,70

Fam. Kools €.50,--

Diaconie Ned. Herv. Kerk €.50,--

Corry en Joop Marcusse €.300,--

Doopsgezinde gem Aardenburg €.95,15

Kansplus €.494,--

Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen €.5.000,--

Fonds Verstandelijk gehandicapten €.2.177,50

RK Beheer €.550,--

Diaconie De Brug €117,17


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!

We wensen u allen fijne kerstdagen en een mooi 2016!Mieke Haartsen0117-401376e-mail: cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer          0117-301645 debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren0117-301536 tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen06-37344355 nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer06-49654995 info@zonne-eiland.nl

www.commissiedrbie.nlHet fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87