Nieuwsbrief december 2016

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief December 2016

Wat gaat een jaar snel, het is weer december, tijd voor weer een nieuwsbrief. 
Graag wensen we u fijne feestdagen en een voorspoedig 2017 toe.

 

Golfmiddag de Brugse Vaart:


Zaterdag 24 september 2016 was weer de jaarlijkse uitstap voor een groot aantal deelnemers van St. Commissie d’r Bie  naar Golfclub de Brugse Vaart in Oostburg. Een prachtige zonnige dag! Een 35 kinderen/jongeren waren zeer enthousiast om een middagje te kunnen golven met elkaar. Na de hartelijke ontvangst met pannenkoek en wat drinken gaf de heer Jean Luc het startsein voor de golfclinics.


Na de hartelijke ontvangst met pannenkoek en wat drinken gaf de heer Jean Luc het startsein voor de golfclinics. Het hoogtepunt van de middag was toch wel het rondtoeren met de golfkarretjes,  maar zeker ook de aanwijzingen om goed de bal te kunnen slaan, werden met enthousiasme ontvangen.  Kortom, een geweldige middag voor de kinderen/jongeren en hun begeleiders.

Golfclub Brugse Vaart, weer heel veel dank!


Voorstelling Lappie Lapstok:


Op zaterdagmiddag 8 oktober vonden er twee voorstellingen van Lappie Lapstok plaats voor de deelnemers van St. Commissie d’r Bie, in de RABO-zaal van het Ledeltheater in Oostburg. Deze voorstelling was een cadeau van de RABObank tijdens de vrijwilligersdag op 17 april j.l.


De eerste voorstelling van Lappie Lapstok en de Slissende Sleutel was voor de jongere groep. Een 35 kinderen met ouders, vrijwilligers genoten van de prachtige poppenkastpoppen, het vertellen en de zang van Lappie Lapstok.


De tweede voorstelling was voor de 50 deelnemers en vrijwilligers van De

Maatjes en Instuif West. Iedereen genoot eveneens van deze leuke en interactieve voorstelling.


Sinterklaasmidddag:


Woensdagmiddag 23 november was een geslaagde sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D’r Bie.

Sinterklaas wist van alle kinderen iets leuks te vertellen. De kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden hebben volop genoten.

De mooie foto’s die Jeroen deze middag gemaakt heeft zijn te bekijken op de website: www.commissiedrbie.nl


Voetbal:


Voetbal d’r bie --- plezier, ontspanning en beweging


Na een verdiende zomervakantie is de voetbalselectie weer gestart aan een nieuw seizoen.

Voor 10 enthousiaste kinderen proberen we elke keer zoveel mogelijk plezier, ontspanning en beweging te verzorgen. Dit seizoen zullen de training weer plaatsvinden op de voetbalvelden in Oostburg. Bij slecht weer maken we gebruik van de sporthal in Oostburg.


Tijdens de eerste training in september heeft Diemo afscheid genomen van de groep. Voorgaand seizoen heeft Diemo laten zien over veel voetbaltalent te beschikken. Diemo heeft aangegeven graag weer echte wedstrijden te willen gaan voetballen en heeft een plekje gevonden bij vv Groede. Heel veel succes bij vv Groede Diemo.


Met het afscheid van Diemo heeft helaas ook Rowan besloten om te stoppen met voetballen. Dat vinden wij als begeleiding natuurlijk erg jammer. Diemo en Rowan zijn echte vrienden en Rowan had geen zin om zonder Diemo te komen trainen. Rowan, mocht je je bedenken je bent altijd welkom!


In oktober hebben we de tweede training afgewerkt op het veld. De 8 aanwezigen hebben genoten van alle oefeningen. Deze dag hebben we kennis gemaakt met onze nieuwe stagiaires van het Zwin-college. Ilse en Joep, beide volgen de richting BSM, komen ons dit seizoen helpen. Ilse is volleybalster en Joep een voetballer. Natuurlijk is het de eerste training een beetje spannend voor zowel de voetballers als de stagiaires. Na een half uurtje kon je zien dat de “spanning” verdween en dat we weer twee enthousiaste stagiaires hebben kunnen verwelkomen.


Onze training in november viel een beetje in het water. Regen en kou zorgde ervoor dat we dit seizoen voor de eerste keer naar de sporthal moesten uitwijken.  De sporthal biedt andere mogelijkheden om te trainen. Met matten, ringen en pionnen werd de warming up gedaan. Wat hebben ze allemaal veel gelopen. Complimenten jongens! Wat een inzet.


Natuurlijk hebben we ook echte voetbaltraining gedaan. Met Patrick in het doel was het voor iedereen een makkie om na een slalom rond enkele obstakels de bal hard in het doel te schieten.

Er zitten echte kanonschoten bij.


Na de verdiende drinkpauze werd een partijspel gespeeld. Deze keer verruilde we de voetbal voor een kleiner formaat en gingen we aan de slag met hockeysticks. Een beetje afwisseling is altijd leuk maar soms toch ook wel moeilijk. Er bleken echte hockeytalenten tussen onze voetballers te zitten. Natuurlijk sloten we af met strafschoppen. De afstand in de zaal is iets kleiner maar de schotkracht van de jongens net zo groot als op het veld. Jeroen moest verschillende keren de bal uit het net vissen.


Tijdens het opruimen bleven verschillende jongens wel erg lang in de berging. In het ander gedeelte van de zaal, achter het scherm, bleek de dames van de turnploeg aan het trainen. Dit was natuurlijk erg interessant om te zien.


Eigenlijk zouden we sporadisch training in de zaal maar aangezien de jongens een voor een nadrukkelijk kwamen vragen of we in december weer in de zaal gaan trainen hebben we besloten om in de koude maanden (december, januari, februari en maart) lekker binnen te blijven.  Heerlijk voor de deelnemers, begeleiding en niet te vergeten de altijd aanwezige supporters.


Als begeleiding wensen wij iedereen prettige, plezierige en feestelijke feestdagen.

Met sportieve groeten, Nathalie, Patrick en Jeroen --- Begeleiding Voetbal d’r bie


Sportmix:


Vijf sportievelingen hebben 2 x per maand verschillende speelse activiteiten in de grote gymzaal van de Keure in Sluis beoefend.

Denk aan basketbal, loop baan met verschillende hindernissen, team spelletjes, tik spelletjes, vliegend tapijt en nog veel meer.

Woensdag 21 december is voorlopig de laatste sportmixles. Jessica stopt in het nieuwe jaar met lesgeven.

We willen haar bedanken voor haar jarenlange inzet, ze wist er iedere keer weer een geweldig leuke les van te maken !!!

Momenteel zijn we nog op zoek naar een nieuwe lesgever.

Mocht je iemand weten/ heb je interesse, neem dan contact op met Martine Speijer.


Zwemles:


Op maandag-, dinsdag-,  en donderdagavond wordt er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik.

De laatste zwemles voor de kerstvakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en ouders meezwemmen.

De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur.

Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.


Paardrijden/paardverzorgen:


Op de eerste zaterdagmiddag van de maand is het een drukte van jewelste op manege Smiro. De kinderen van de Commissie d'r Bie komen dan helpen met het verzorgen van de paarden, borstelen, voeren en andere klusjes en krijgen ook een echte rijles. Er zijn 2 groepen. Een voor de beginners en de ruiters die onder begeleiding rijden genaamd, de stap groep en een groep voor de gevorderde ruiters, de draf groep.


Ieder Commissie d'r Bie kind krijgt een maatje die samen met jou de hele middag mee loopt en je wegwijs maakt in het paard verzorgen. Als je in de drafgroep zit en je al meer dingen zelf kunt mag je ook steeds meer dingen zelfstandig doen. De lessen worden meestal gegeven door Michelle en soms door Astrid.


Als je moeite hebt met recht opzitten, geen probleem, pony Gipsy is gewend aan het duo zadel. Michelle zit dan achter en jij mag voor zitten. Zo kan iedereen een ritje maken.


Heel enthousiaste ruiters kunnen altijd buiten de Commissie d'r Bie lessen een aparte afspraak maken en op eigen kosten privé les krijgen.


Lijkt het je wel wat en wil je eens een keertje komen kijken laat dit dan aan Imke weten via de mail info@zonne-eiland.nl of telefoon 06-49654995.

Tot ziens op manege Smiro!


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


Een vriendenkring is het zeker,  onze deelnemers aan de uitstapjes zijn zeker vrienden van elkaar.

Het is altijd een gezellige drukte wanneer we met elkaar onze activiteit van dat moment bezoeken. Voor het eerst zijn we een avondje uit geweest en wel , bowlen in Toversluis in Sluis. Hard werken is het altijd om alle kegels – een strike – omver te gooien. Maar verschillende malen lukte dit. Het bleef niet bij bowlen  alleen , het draaide zelfs op een dansje uit. Het werd een avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Bij ons golfuitstapje naar de “Brugse vaart “werd er weer enthousiast gemept met de golfstick en wederom was het rondrijden op het golfterrein met een golfkarretje een van de hoogtepunten. Al kan die misschien niet op tegen de pannenkoeken die men aan het eind van middagje “hard werken” kreeg. Ook het Ledeltheater werd bezocht eerst was er de voorstelling van Lappie Lapstok , waarna het de beurt was aan  de lelijke heks die gered werd door de dieren van het bos. Waarbij er gezongen werd en men mee mocht roeren in de pan waar toverstof in gedaan werd Ook zo'n middag maakt natuurlijk hongerig en dorstig en die honger en dorst werd gauw aan de overkant bij de Smickelaer gelest.

Terug kijkend op het afgelopen jaar waren er weer diverse geslaagde uitjes en alle uitjes op zich zijn hoogte punten zowel voor de begeleiders als voor de deelnemers.

Reikhalzend ziet iedereen dan ook naar het programma van 2017 uit.  Van een theaterbezoek , naar een museum , boerderij kortom weer een vol en mooi programma .

Wij de begeleiders en de jongeren die mee gaan doen aan deze activiteiten zijn er klaar voor en zien er reikhalzend naar uit.


Muziekles:


Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel.  De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Voldeerstraat 23 te Oostburg.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126   0627175524   musicsande@zeelandnet.nl


De Maatjes: (leeftijd 20+)       


Deze nieuwe activiteit loopt erg leuk. In de zomer was er een duinwandeling met picknick, een terrasjesmiddag, een MUSIC FOR SPECIALS MET FRANS VERWILLIGEN op een warme zaterdag in augustus.

De voorstelling van Lappie lapstok viel erg in de smaak, een bezoekje aan het koekoeksnest en kerststukjes maken in december. Kortom een leuk programma met enthousiaste deelnemers en vrijwilligers.

Wil je ook eens meedoen met zo’n leuke activiteit, neem contact op met Christien van Hoeve. Ook voor meer informatie, kunt u bij haar terecht, tel. 0117-452729e-mailkvanhoeve@zeelandnet.nl


Ter info.

Badmintonnen bij BC Schepnet Sluis


Nieuw op de sportieve agenda 2016 van commissie d’r Bie was het badminton. Om iedereen de kans te geven het spel beter te leren kennen werd besloten om eerst proef te draaien. De kids en hun ouders konden zo met ons, de mensen van BC Schepnet in Sluis, kennis maken. En wij waren in de gelegenheid om goed te kijken wat er nodig is qua begeleiding en spelvormen. Overigens met dank aan Nathalie van de commissie en Jessica van de gemeente Sluis, die dit initiatief met de ‘sport impuls’ hebben ondersteund.


Badminton is kort en simpel gezegd: slaan met een racket tegen een shuttle, die heen en weer over een netje moet. Bedoeling is dat je voorkomt dat de shuttle aan jouw kant de grond raakt. En dat je daarbij dan moet schuifelen, lopen, rennen, glijden en, jawel, soms ook duiken is vanzelfsprekend logisch. Maar voor het zover is, is enige oefening nuttig.


Net als bij voetbal zijn er allerlei leuke spel- en trainingsoefeningen denkbaar. Bijvoorbeeld shuttles in een paraplu mikken, zo snel mogelijk van a naar b lopen terwijl je telkens de shuttletjes hoog ‘tipt’ (slaat), etc.. We kunnen het zo gek niet bedenken of het is (bijna) altijd mogelijk om je techniek bij te schaven. Blijven zitten en niet meedoen is dus zeker geen optie. Er is voor iedere leeftijd en niveau wat wils!


Het werden 3 leuke middagen met 4 vaste deelnemers: Agneskja, Pieter, Thierry en Wouter. Op de laatste middag had Pieter zelfs zijn nichtje meegenomen. Kortom, een zeer enthousiast gezelschap. Het blijft voor ons wel een raadsel waar twee van de heren hun voorliefde voor oliebollen en ‘merkwaardig knetterende geluiden’ vandaan hebben… . Dit zal door het jaargetijde komen. Hoe dan ook, iedereen bleek gaandeweg het spelletje beter onder de knie te krijgen. Agneskja met veel subtiel gevoel. Pieter, als topsporter, heel gedisciplineerd. Thierry had de ambitie om de trainer wel n’s even naar huis te slaan, iets dat met z’n harde, rake klappen nog bijna lukte ook! Wouter heeft super snelle acties aan het net en slaat bovendien met 10 shuttles tegelijk. “Dat zal ze leren!”, moet hij gedacht hebben. Kortom, de sfeer was prima.


In het nieuwe jaar gaan we samen met de commissie bekijken of en hoe we het badminton een vervolg kunnen geven. Als club hebben we in ieder geval de ambitie om in 2017 door te gaan. Dat moet vanzelfsprekend op een verantwoorde manier mogelijk zijn. Het realiseren van een zo goed mogelijke begeleiding staat daarbij voorop. Ons doel is dus niet om een zaal vol kinderen te hebben met onvoldoende overzicht en aandacht. Wij zien liever 8 à 10  kinderen, waarmee we leuke oefeningen kunnen doen en er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Enne, beste ouders en familie, donderdagavond is onze vaste clubavond. Jullie zijn van harte uitgenodigd om eens shuttletje te komen slaan (Sporthal ‘de Keure’ in Sluis, aanvang 20:30 uur).


Wij wensen iedereen fijne feestdagen (met lekkere oliebollen…) en hopelijk tot 2017!


Mede namens Annick en Vera van BC Schepnet, Erwin.
Kerkelijke Viering:


Op zondag 21 mei 2017 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.


Zeehondensafari:

Voor alle deelnemers van St. Commissie d’r Bie gaan we op zaterdag 20 mei 2017 op zeehondensafari. We vertrekken vanaf Terneuzen en varen met een boot van Rederij Denick naar de Hoge Platen, waar we zeker zeehonden gaan zien. Hou zaterdag 20 mei vrij voor deze unieke uitstap. De jonge kinderen mogen hun ouders, broers, zussen ook meenemen. De uitnodiging volgt in april.


Sponsoringoverzicht 2016


Diaconie De Verbinding € 108,16


Diaconaal Werkverband West Zeeuws Vlaanderen € 50,00


Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00


Diaconie NH Gemeente Aardenburg € 145,85


Protestantse Gemeente De Brug Oostburg € 80,14


Rabobank cheque voor een voorstelling t.w.v. € 250,00


Clubkas Campagne Rabobank € 552,44


De Afslag, gratis midgetgolven en speeltuin voor de Vriendenkring.


Camping Internationaal, Pierewiet, gratis toegang.


Oogstdankdienst ZLTO Schoondijke 19 juni € 342,37


Fonds Verstandelijke gehandicapten €.2.325,00


Serviceclub Rotary €.750,--


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!


Mieke Haartsen0117-401376e-mail: cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer          0117-301645 debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren0117-301536 tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen06-37344355 nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer06-49654995 info@zonne-eiland.nl


www.commissiedrbie.nl


Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87