Nieuwsbrief december 2017

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief december 2017

Voor u ligt de nieuwsbrief van december 2018. We kijken weer terug op een bijzonder actief jaar van onze commissie. Ook voor 2018 hebben we weeral leuke plannen bedacht. De infoavond op dinsdag 6 maart is er een van. Noteer alvast de datum!


Golfmiddag “De Brugse Vaart”


Zaterdag 30 september was weer de jaarlijkse uitstap naar de “golf”. Deze middag krijgen de jongere deelnemers van Commissie d'r Bie aangeboden door golfclub  de “Brugse Vaart “ in Oostburg. Prachtig weer, dus dat zat al mee! Er waren wel  50 kinderen jongeren op af gekomen, omdat de meesten natuurlijk al weten hoe fijn zo'n middag is.


Na eerst een glas fris gekregen te hebben was er een rit met een golfkarretje over het terrein o.l.v. dhr. Jean Luc. Onderweg  waren er meertjes zelfs een met 3 flamingo's, die goed verzorgd worden door het team van de golfclub. Doordat de groep zo groot was moesten ze wel even wachten op elkaar.


Daarna werd de groep opgesplitst en konden de jongeren om beurten oefenen met een stick en golfbal om die zo ver mogelijk te slaan en daarna, echt spelen op de "green"! Tot slot werd iedereen door het team getracteerd op een pannenkoek met nog een glas fris,  het was weer een geslaagde middag. Dank je wel hiervoor, team van golfclub de Brugse Vaart in Oostburg.         

Sinterklaasviering:


Woensdagmiddag 29 november was een geslaagde sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D’r Bie.


Sinterklaas wist van alle kinderen iets leuks te vertellen. De kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden hebben volop genoten.


De mooie foto’s die Jeroen deze middag gemaakt heeft zijn te bekijken op de website: www.commissiedrbie.nl


Voetbal:


Voetbal d’r bie is in september weer van start gegaan. Het aantal deelnemers is verminderd maar dat geeft de trainers de kracht om extra energie te steken in de huidige spelers.


Elke tweede woensdag van de maand zijn we van 15:30 tot 16:30 actief bezig met een bal. Vooral het in beweging zijn proberen we zoveel mogelijk te stimuleren. Voetbaltechnisch gaan we er best op vooruit.  Wat een inzet!  Binnenkort krijgen we zelfs echte voetbalshirts met dank aan de mama van Nino!


Koelhuizen Oosterbaan DANK JE WEL!


Een leuke anekdote:


Tijdens een van de eerste trainingen na de zomervakantie kwamen we op het veld in Oostburg. Rond het veld stonden bordjes “ Veld NIET BETREDEN”.


Als trainers hadden we echter toestemming van sv Oostburg om wel op het veld te trainen. Helaas, deze training was een ramp. Enkele spelers bleven maar wijzen op het bordje. Als trainers konden we ze niet overtuigen. Wat een volharding hebben onze spelers, we hebben we later hartelijk om gelachen. Jeroen en Patrick.


Voor meer informatie of eens een proeftraining  kunt u  terecht bij Mieke Haartsen.


Paardrijden / paardverzorgen :


Het paardrijden wordt steeds populairder! Er is al een groep van 9 kinderen die iedere eerste zaterdag van de maand actief zijn met de paarden en pony's op manege Smiro.


Iedereen krijgt een maatje toegewezen die je meeneemt in het poetsen, rijden en verzorgen van de paarden.

De groep wordt in tweeën gesplitst. De stapgroep voor diegene die beginnen en de drafgroep voor de gevorderde ruiters. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gewoon eens een keertje komen kijken dan kan dat. 


Je mag altijd een keer komen proberen!


Contactpersoon: Imke van der Meer  06-49654995 info@zonne-eiland.nl


Zwemles:


Op maandag-, dinsdag-,  en donderdagavond wordt er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik.  De laatste zwemles voor de kerstvakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en ouders meezwemmen. We bedanken Mart die voor zijn stage op maandag en donderdag meegeholpen heeft met de zwemlessen.


De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4,00 per les.  De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur.


Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.


Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


Wat hebben we weer genoten de afgelopen maanden met de vriendenkring.


Het seizoen is geopend met het bekende golven op golfclub de ”De Brugse Vaart” dat is een jaarlijks terugkerend festijn, waar we de familie de Vos zeer dankbaar voor zijn . Ieder jaar worden we uitgenodigd en het is altijd een feest.


We zijn ook weer het water over gestoken of liever gezegd onderdoor gegaan. We zijn naar  Wemeldinge gegaan om daar diverse workshops te volgen. Wat waren de weergoden ons goed gezind .We konden buiten friet eten,  gewoon met onze HANDEN. Zo van tafel  Wat een plezier  workshops , dieren bekijken , aaien  en skelteren. Genieten met hoofdletters. Ook een avondje echt uit was er dit jaar. Eerst uit eten en dan bowlen. Dat werd een latertje maar af en toe mag dat.


Ons laatste uitstapje met de vrienden van de vriendenkring was naar het Ledeltheater waar we  in de musical  Tom's Magische Speelgoedwinkel de gebeurtenissen van Tom konden volgen. Onze kleine vriendenkring is ondertussen al een hele grote kring geworden met veel deelnemers en gelukkig ook veel vrijwilligers die zorgen dat onze vrienden veilig en met plezier  uitgaan, ergens gewoon als jongere naar toe.


Voor het voorjaar staan er weer diverse spannende en leuke uitjes gepland. We startten weer in het Ledeltheater met Rapalje, dan de Schelde over en naar het Arsenaal, zoektocht  aan het strand en we sluiten af met een spannend potje midgetgolf. Nu als dat geen voor elk wat wils programma is ! 


Want er wordt terdege rekening gehouden dat de vrienden verschillend zijn. De één houdt van dit en de ander van dat. Daarom zijn er wisselende uitstapjes. 


Met de vriendenkring kom je bijna overal .


De data in het nieuwe jaar zijn: vrijdag 23 februari 2018, zaterdag 17 maart 2018, zaterdag 7 april 2018, zaterdag 2 juni 2018, zaterdag 30 juni 2018.


Muziekles:


Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Voldeerstraat 23 te Oostburg.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts.  Tel. nr. 0117-451126  of 06-27175524 of via  musicsande@zeelandnet.nl


De Maatjes: (leeftijd 20+)       


Wij starten pas met onze activiteiten in november, maar gaan door tot augustus. Zo hebben wij nu onze eerste activiteit gehad op 4 november, nl. een Oud-Hollandse spelletjesmiddag met 20 cliènten, een  gezellige middag met spelletjes, zoals:  kegels omgooien, door poortjes rollen, houtenpoppenomgooispel, munten gooien en bal rollen in gaten voor punten. Iedereen had een prijsje. Op 8 december hebben we weer een mooi kerststuk gemaakt, dus iedereen ging gelukkig terug huiswaarts met zijn/haar kunstwerk.


Wat hebben wij nog in petto in 2018 ?


6 januari : muziekmiddag met Frans, waarbij gedanst en gezongen kan worden

3 februari: op bezoek naar het Koekoeksnest in Nieuwvliet met gezellige draaiorgelmuziek

10 maart: naar het Zwincollege voor de bonteavondvoorstelling

31 maart: paas-knutselmiddag

26 mei: duinwandeling met strandpicknick in Breskens

16 juni: meezingen en meespelen met de Happy Band

7 juli: terrasjesmiddag in Oostburg

4 augustus: bowlen in Toversluis


Onze activiteiten vinden meestal plaats in de Schelp aan de Mariahoevestraat in Oostburg van 13.30 - 15.30 uur de kosten per keer 5 euro. Aanmelden vooraf is verplicht!


Nieuwsgierig geworden? Voor nadere informatie kunt u terecht bij Christien van Hoeve tel.nr. 0117-452729 of  e-mail kvanhoeve@zeelandnet.nl


Badminton:


We starten met de badminton op woensdag 17 januari in “de Keure” te Sluis van 15.15 uur tot 16.00 uur. De volgende data zijn 21 februari, 21 maart, 18 april. Voor info en aanmelding kunt u terecht bij Nathalie Vergouwen, 06-37344355nvergouwen@hotmail.nl


Ter info. Infoavond dinsdag 6 maart 2018.


Om de 2 jaar houden we onze infoavond voor de ouders/verzorgers en belangstellenden. Deze keer kunt u informatie verwachten over de mogelijkheden van ondersteuning bij het jonge kind, gefinancierd via de gemeente met een PGB (persoonsgebonden budget),  daarna verkennen we voor de jongeren/jong volwassenen de mogelijkheden van kleinschalig wonen in onze streek. Rachel Oudshoorn van Porthos zal hierover vertellen, vanuit de praktijk, st. ’t Huus zal Jeroen Leenknecht vertellen van hun opgezette woonvorm. Vervolgens de heer Hans van der Knijff van Per Saldo, dit is de belangenvereniging van budgethouders, hij zal ons info geven over b.v. ouderinitiatieven gefinancierd met PGB.


U ontvangt t.z.t. de uitnodiging, we hopen op veel belangstelling in de foyer van het Ledeltheater.


Kerkelijke Viering:


Op zondag 15 april 2018 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.


Sportfonds


Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om finaciële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermedair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl


Sponsoringoverzicht 2017


St. R.K. Beheer (2016) € 550,00

Serviceclub Rotary Oostburg € 750,00

Doopsgezinde Gem. Aardenburg € 129,30

Anonieme gift € 400,00

Protestantse gemeente De Brug € 97,89

Diaconie PKN De Verbinding € 207,72

Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00

Diaconie PKN Breskens € 364,49

Scalda € 1.223,00

Serviceclub Lions, koken voor…

Rabo Clubkas Campagne € 590,66

Onderlinge Hagelverzekering Oostburg € 1.000,00

Albert Heijn statiegeldactie € 155,00

Toegang Pierewiet bij voorstelling Ferini.

Fam. Haartsen nazomerpompoenfair € 620,00

Fonds Verstandelijk gehandicapten € 2.192,50

St. R.K. Beheer € 550,00


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!


Mieke Haartsen         0117-401376    cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer         0117-301645    debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren       0117-301536    tkerkje@xs4all.nl

Nathalie Vergouwen  06-37344355    nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer   06-49654995    info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve  0117-452729   kvanhoeve@zeelandnet.nl


www.commissiedrbie.nlBankrekeningnr.: Rabobank NL 43 RABO 0101 2379 87 t.n.v. Commissie D’r Bie te Oostburg , KVK nr. 54936314 Secretariaat: M. Speijer, Koninginnestraat 19, 4515 CH IJzendijkeHet fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87