Nieuwsbrief december 2018

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief december 2018

Het jaar 2018 loopt weeral ten einde. In september startten weer de activiteiten, er was een verregende geslaagde golfuitstap, er was het verdrietige bericht dat Christiane, vrijwilligster van de vriendenkring ernstig ziek was en op zaterdag 10 november was haar afscheid. Hieronder het stukje dat Tilly las in de kerk van Sluis.Als vriendenkring mochten we deze dag met elkaar meemaken. Er was verdriet, er werd getroost, er werden bellen geblazen voor Christiane, er werden grapjes gemaakt, er werd gelachen en met elkaar, een heerlijke pannenkoek gegeten. En we gaan met elkaar door, zoals Christiane dat wilde.Golfmiddag “De Brugse Vaart”:  


Een golfmiddag die toch niet in het water viel. Zaterdag 22 september waren de weergoden even van slag. Was het in de week daarvoor stralend en warm weer zaterdag 22 september gingen de hemel-sluizen open.


Terwijl de vrienden van de vriendenkring van Commissie D'r Bie en de jongere deelnemers van Commissie d’r Bie zich verzamelden op de parking van het golfterrein De Brugse Vaart  van familie Vos was het nog droog. De vrienden waren weer uitgenodigd om een middag te komen golfen. Er werd over het weer gesproken, de lucht was grijs en het waaide flink. Het zal wel droog blijven hoor sprak men elkaar bemoedigend toe. Helaas toen men het golfterrein op liep, begon het langzaam te regenen.


Wat nu, eerst maar eens wat drinken misschien is het maar een plaatselijke bui. Nadat iedereen voorzien was van een drankje mocht een van de vrienden een mooie bos bloemen overhandigen aan mevrouw de Vos. Want wat is het toch een feest om uitgenodigd te worden om een middagje te komen golfen.


Daar de regen maar bleef aanhouden werd besloten om maar eerst de pannenkoeken te eten. Dit was  anders de afsluiting. (Ja we worden al velen jaren uit genodigd, en eigenlijk is de golfmiddag iedere keer weer de start van een nieuw seizoen samen uit met de vriendenkring) Er werd besloten, eerst pannenkoeken en dan daarna golfen. De vrienden lieten de pannenkoeken  – lekker met bruine suiker -  goed smaken . Er werd vergeten dat het buiten niet zulk mooi weer was.


Gelukkig was de regen opgehouden maar helaas het gras was wel erg nat geworden. Niet zo geschikt om dan te gaan golfen. Maar je kon er natuurlijk wel met een golfkar er over rijden. Er werden groepjes gemaakt en de vrienden gingen als echte golfers het terrein verkennen in de golfkar. Men moest wel even op zijn beurt wachten maar dat was niet erg, binnen was het ook gezellig met elkaar. Dat de golfkar tour weer speciaal was bleek wel uit de reacties. “We gingen hard joh , we zijn helemaal daar geweest”.  De blije gezichten vertelden nog veel meer. Een paar hadden geluk ze konden een tweede rit maken.


Ondertussen tikte de klok door en was het tijd om weer afscheid te nemen van de familie de Vos die ondanks dat het weer niet mee werkte de vriendenkring weer een onvergetelijke middag bezorgde.


Met elkaar een middag weg, en waar het eerst leek of die in het water zou vallen, werd het een prachtige vriendenmiddag. Met pannenkoeken een rit in de golfkar en gezellig met elkaar uit.


Dank je wel familie de Vos van Golfclub Brugse Vaart.Sinterklaasmiddag:


Woensdagmiddag 28 november was een geslaagde Sinterklaasmiddag voor alle kinderen van st. Commissie D’r Bie. Het duurde even voordat Sinterklaas en zwarte piet gevonden waren in de Keure te Sluis. Gelukkig lukte dat dankzij de kinderen. Sinterklaas was heel blij met de hulp van de vele hulp-pieten deze middag. Hij wist van alle kinderen iets leuks te vertellen. De kinderen, ouders, grootouders en belangstellenden hebben volop genoten.Familiedag, zaterdag 7 september 2019.


We willen graag in 2019 weer een familiedag organiseren voor alle deelnemers, ouders, zusjes, broertjes, vrijwilligers. Wie heeft een leuk idee voor de invulling van de familiedag.


2017 was de zeehondensafari met de boot vanaf Terneuzen naar de Hoge Plaaten.

2015 was de familiedag op landgoed De Morelleput in Nieuwvliet.

2013 de eerste familiedag, ook op de Morelleput.


We horen graag jullie leuke ideeën.

E mail: cor.haartsen@hetnet.nl

 


Zwemles:


Op maandag-, dinsdag-,  en donderdagavond wordt er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik.  De laatste zwemles voor de kerstvakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en ouders meezwemmen.


De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur.


Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.Voetbal:


Het jaar is weer bijna ten einde. Tijd om een klein stukje terug te kijken. In september is voetbal D’r Bie weer van start gegaan. Met veel plezier hebben we twee keer op het voetbalveld van sv Oostburg getraind. Lekker in de buiten lucht. Soms verrast door een grasmaaier op het veld of zelf een tractor die gaten in het veld aan het maken was. Afleiding voldoende maar inzet des te meer.

In November en December zijn we gaan trainen in de zaal van sportcomplex de Eenhoorn. Lekker warm maar ook even wennen want naast onze voetbaltraining wordt in de andere zaal geturnd. Sommigen gaan graag een keertje kijken tijdens de trainingen. We hebben ook twee nieuwe voetbal-helden mogen begroeten. Boris en Kyaro! Met Boris hebben we een extra kampioen schijnbewegingen erbij.  Kyaro is vooral snel op de eerste meters. Niemand kan deze sprintkampioen bijhouden. Voor de trainers een nieuwe uitdaging om ook deze jongens een heerlijke uitdagende training voor te schotelen.

Benieuwd naar de voetbal? Elke tweede woensdag van de maand zijn wij te vinden in sportcomplex de Eenhoorn (januari, februari en maart) of het voetbalveld van sv Oostburg (april, mei, juni).

Meer informatie, stuur een berichtje naar Jeroen, jeroenhertogh@zeelandnet.nl  Paardrijden / paardverzorgen :


Het paardrijden wordt steeds populairder! Er is al een groep van 9 kinderen die iedere eerste zaterdag van de maand actief zijn met de paarden en pony's op manege Smiro. Iedereen krijgt een maatje toegewezen die je meeneemt in het poetsen, rijden en verzorgen van de paarden.


De groep wordt in tweeën gesplitst. De stapgroep voor diegene die beginnen en de drafgroep voor de gevorderde ruiters.  Drie kinderen uit de drafgroep zijn zelfs al zover dat ze galopperen. Er is veel met de manege te bespreken. Zo is er 1 kind dat af en toe haar eigen pony meeneemt om op te rijden tijdens de les. 


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gewoon eens een keertje komen kijken dan kan dat.   Je mag altijd een keer komen proberen!


Contactpersoon: Imke van der Meer  06-49654995 info@zonne-eiland.nlVriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


Onze vriendenkring heeft dit kwartaal afscheid moeten nemen van Christiane grote Vriend/vriendin van het eerste uur van de vriendenkring. Met de gehele vrienden-kring en vrijwilligers hebben wij dit mogen doen tijdens haar herdenkingsdienst.  Maar om met Christiane te spreken: Kom op jongens we gaan en ze moeten het naar hun zin hebben. Dat heeft de vriendenkring het afgelopen kwartaal zeker gehad. We zijn wezen golfen, naar de overkant “Het Arsenaal” met show en uitkijktoren en als klap op de vuurpijl hebben we dit jaar afgesloten met  uit eten  – frietjes met –  en als toetje bowlen.


Wat zijn er toch fijne bedrijven die ons korting geven. Dat geeft ons dan weer wat extra ruimte zodat we de volgende keer wat extra's kunnen doen. Kan het niet genoeg herhalen wat een plezier er is tijdens onze uitstapjes. Met voor ons vrijwilligers  deze keer een super beloning. Een van de vrienden die weinig zegt, zegt ineens tijdens het bowlen – Kunt U het voorstellen allemaal lekker de bal weggooien. Sommige zachtjes de bal na kijkend een ander hup met een klap op de baan luide muziek en lichtshow. Hoera geroep vanwege een goede score. –  om zich heen kijkend en blij zegt  “Gezellig hier”  Wat een beloning krijg je dan als vrijwilliger.


Voor het voorjaar staan er ook weer mooie uitstapjes op het programma met o.a. Theaterbezoek , Roofvogelshow en veel meer. Wat ook fijn is , is dat we nieuwe vrijwilligers hebben mogen verwel-komen zodat er altijd  genoeg begeleiding is tijdens de uitstapjes van de vriendenkring


We zien uit naar het voorjaar.Muziekles:


Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Volderstraat 23 te Oostburg.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts.  Tel. nr. 0117-451126  of 06-27175524 of via  musicsande@zeelandnet.nl.De Maatjes: (leeftijd 20+)       


Op onze terrasjesmiddag bij de Smaakmaker in juli, ook nu weer warm weer konden we gelukkig onder de parasols zitten. Het was een echt feestmaal; frietjes met een snack en drinken en als toetje een ijsje (aangeboden door de Smaakmaker)


Onze laatste activiteit van het seizoen zijn we naar Toversluis wezen bowlen. Het was druk voor de vrijwilligers, maar wat hebben de deelnemers genoten, omdat sommigen  dankzij het glijbaantje zelf beter de bal konden laten rollen.


Binnenkort starten we weer met nieuwe activiteiten zoals o.a. kerststukje maken, een nieuwjaarsbuffet bij de Elderschans, muziek met Radio Delta, spelletjes, uitstapje enz.


Onze activiteiten zijn 1x per maand op zaterdag van 13.30- 15.30 uur en vinden meestal plaats op de Schelp in Oostburg. De kosten zijn 5 euro per keer, wel graag contant te betalen. Informatie en opgave bij Christien van Hoeve , kvanhoeve@zeelandnet.nl of tel. 452729  Leeftijd deelnemers: 20+Ter info:


AVG: Algemene verordening gegevensbescherming.


Op onze website staat een document waarin we aangeven hoe we met de persoonlijke gegevens omgaan van onze deelnemers en van iedereen die bv deze nieuwsbrief ontvangt. U krijgt deze nieuwsbrief omdat u ooit heeft aangeven die te willen ontvangen, of omdat uw kind deelneemt aan een van onze activiteiten etc. U kunt altijd contact met ons opnemen om uw gegevens te verwijderen uit onze verzendlijst.Bestuur:


Els Frenk is in het bestuur gekomen. Zij is de contactpersoon van  instuif West.Sportfonds


Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om finaciële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan


criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermedair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nlKerkelijke Viering:


Op zondag 24 maart 2019 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.Graauwrock for Specials


Op woensdag 29 mei wordt van 13 tot 20 u op het terrein van GraauwRock een Graauwrock for Specials georganiseerd.  Er zal een kfeur aan regionale en nationale toppers acte de presence geven. De precieze line up is nog niet bekend. Naast de muziek is er ook voldoende ander vermaak zoals spelletjes, schminken en knutselen.

 


Instuif West:


Even voorstellen.... 60 jaar jong, De Instuif 1958 – 2018


Wie zijn wij en wat doen wij. De Instuif kent een lange geschiedenis. Al in 1958 begon een groep ouders, op de zolder van het jeugdgebouw in IJzendijke, met bijeenkomsten. Het doel was een gezellig en ontspannen samenzijn.  Later is dit initiatief  overgenomen door de VOGG - Vereniging Ouders Geestelijk Gehandicapten.


In 2007 nam Kans Plus de taken over van de VOGG. Kans Plus is een organisatie die mensen met raad en daad bijstaat en de belangen behartigt van mensen met een beperking, lokaal, regionaal en landelijk. De zolder werd verruild voor Pro Rege in Oostburg. In 2017 sloot Pro Rege haar deuren en moest De Instuif op zoek naar een nieuw onder-komen. Het werd en is nog steeds, tot onze volle tevredenheid, de grote zaal van het Kerkcentrum in Oostburg.


Een groepje vrijwilligsters, deels met verzorgende beroepen,  zorgt 1x per maand, met uitzondering van de vakantiemaanden, voor leuke activiteiten en maakt er met de deelnemers een gezellige zaterdagmiddag van. We gaan bijvoorbeeld op (uit) stap in Oostburg en omstreken, we bakken iets lekkers en eten dat daarna lekker op, we maken mooie dingen bij het knutselen of we hebben een (ont)spannende spelletjesmiddag en natuurlijk vieren we elk jaar sinterklaas en Kerst met elkaar.

De Instuif kent een trouwe groep deelnemers. De jongste is 30  jaar en de oudste 79 jaar die tevens vanaf het begin, 1958, al lid is. De Instuif kent ook een trouwe groep vrijwilligsters wiens  grootste beloning aan het eind van de middag, een grote glimlach is van de deelnemers. Na het opruimen en een korte evaluatie van de middag, zeggen we elkaar gedag, voldaan over de warmte en gezelligheid die we mochten ontvangen van de deelnemers en zien al uit naar de volgende Instuif.


Carolien, Eline, Els, Marga, Karin, Carmen en Els.
Sponsoringoverzicht 2018Doopsgezinde Gem. Aardenburg € 55,55

Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00

JLN Properties BV € 1.000,00

Protestantse gemeente De Brug € 100,00 (Maatjes)

Giften infoavond € 12,70

St. Welzijn Geestelijke Gehand ZVL € 1.000,00

Rabo Clubkas Campagne € 683,37

St. Dorps. Waterlandkerkje helft opbrengst wafelbak € 347,23

De Afslag,  entree speeltuin voor de vriendenkring

Diaconie PKN “De Verbinding” € 151,50

Restaurant De Smickelaer lekker ijsje voor de voetballers

Camping International Nieuwvliet, entree Pierewiet

Smaakmaker, lekker ijsje voor de Maatjes

Shielmartin CVBA € 2.000,00

Brugse Vaart, golfmiddag met pannenkoek

Stichting R.K. Beheer € 550,00

Christiane Cauwels-Tas gift

Handicap.nl € 2.140,00

Smickelaer 10% korting etentje vriendenkring

Protestantse gemeente De Brug € 135,56

Heillese Jeugdclub, collecte kerkdienst €200,--Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!We wensen u allen fijne feestdagen en een mooi 2019!


Mieke Haartsen 0117-401376 

cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer 0117-301645 

debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren 0117-301536

tkerkje@xs4all.nl

Imke van der Meer 06-49654995

info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve 0117-452729   

kvanhoeve@zeelandnet.nl

Els Frenk 06-48657675   

elsfrenk@hotmail.com


www.commissiedrbie.nl 

Christiane

Grote vriendin van de vriendenkring

nooit meer

‘t is goed vent

ach laat ze maar doen

als ze het maar naar hun zin hebben

sluusse muuzen

goed dat jij de weg weet

anders wist ik niet hoe ik er moest komen

nee die pas moet ik niet

kun je niet een beetje korting geven

wat is het toch goed

zo met z’n allen

en nu

zullen we dit niet meer horen

maar in onze gedachten

klinken deze woorden door

Grote vriendin van het allereerste uur

van de vriendenkring van Commissie D’r Bie

wat fijn dat Jie D’r Bie was.

Dag Christiane

Wat zullen we je missen

Dag

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87