Nieuwsbrief Januari 2013

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief Januari 2013

30 Januari was het weer de informatieavond van commissie D’r bie. De avond die speciaal voor ouders en verzorgers van kinderen met een beperking is , alsmede belangstellenden  werd  goed bezocht.


Het was de eerste officiële avond van de commissie als zelfstandige stichting. Voer men eerst nog onder de vlag van de SWWG, sinds maart 2012 is het een zelfstandige stichting.


Het bestuur werd voorgesteld : Mieke Haartsen, voorzitter en penningmeester, Martine de Bakker, secretaresse, Nathalie Vergouwen, Karin Eekman, Imke van de meer  en Tilly van Duuren leden  van het bestuur .

Bij een nieuwe stichting hoort natuurlijk een eigen logo. Met veel zwier en op de klanken van de ‘Pink Panter’ toonden de zwemvrijwilligers Rick Henry, Willy Schram en Jessica Henry  hun polo’s met het nieuwe logo. Dit logo, het silhouet van een kind met op de schouder een hand, werd ontworpen door Awie de Zwart. 


De website www.commissiedrbiesluis.nl werd geïntroduceerd door de ontwerper, de heer Louis van Duuren. Hij werd hierbij geassisteerd door Dominique.


Hierna was het de beurt aan een vertegenwoordigster van stichting MEE Zeeland, mevrouw Inge Mabelis Zij vertelde dat deze stichting mensen met een beperking, zoals chronische ziekte, lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, mensen met een  autisme spectrum stoornis(a.s.s),  ondersteunt.  Het is kosteloos en er is geen verwijzing of indicatie nodig om bij MEE aan te kloppen . info@meezeeland.nl  , 0115- 675300 of 0117 -457050


Vervolgens vertelde mevrouw Margriet van de Meule ons over PORTHOS.  Het loket voor welzijn, zorg en opgroeien, in de gemeente Sluis. Phorthos is van oorsprong de naam van één van de drie musketiers, die samen vochten voor de veiligheid van hun koning . Hun leus was: Eén voor allen, allen voor één . Precies waar Porthos voor staat. Er werken verschillende organisaties samen: GGD Zeeland, Stichting Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen, Stichting Welzijn West Zeeuws-Vlaanderen, MEE Zeeland , Gemeente Sluis  en Het centrum voor Jeugd en Gezin. Porthos is gevestigd aan de Nieuwstraat 2, te Oostburg  .info@porthossluis, 0117 -457050


Na hun optreden en het  showen van hun nieuwe polo met logo (deze polo is te bestellen bij Mieke  Haartsen of bij de begeleider van één van de activiteiten), vertelden Rick en Willy vol enthousiasme over hun zwemlessen. Een grote verschil tussen hun  zwemlessen en het  reguliere  zwemmen is: Is het kind er aan toe?! Niet heb je de leeftijd om zwemles te nemen maar BEN JE ER AAN TOE. De eerste lessen worden gegeven door Rick waarna Willy  de zwemmers diploma rijp maakt. Dat deze lessen goede vruchten afwerpen  blijkt wel uit het feit dat er twee oud leerlingen meedoen via de Ïndividuals aan de Special Olympics.  Behalve  de zwemsport  zijn er ook deelnemers  bij  de onderdelen judo, paardrijden en wielrennen. Voor informatie over de zwemlessen zie onze site.


Niet alleen zwemles is er bij de commissie D’r bie . U kunt op onze boven vernoemde website lezen welke  andere  activiteiten er zijn. Waar onder andere de  kookles er één van is. Anita de Booij de lesgeefster vertelde over haar lessen en dat er momenteel nog plaats vrij is. Ook hier geldt, leeftijd isniet zo belangrijk. Is men aan de kleine kant dan is er altijd wel een opstapje waar je op kan staan. Er is genoeg  en goede begeleiding  zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw kind met een aantal vingers minder naar huis gaat. Zie voor meer  informatie over de kooklessen onze site.


In de pauze kon men vragen op papier zetten, deze werden na de pauze beantwoord.


Vraag één : Hoe signaleren de ogen en oren van Phortos , hulpvragen in de gemeente, om dat er regelmatig mensen zijn die niet weten waar ze naar toe moeten.  Antwoord: Door de diverse instanties te wijzen op het bestaan van Phortos en door: hoort zegt het voort.


Vraag twee: Is er goed zicht op de Sociale kaart van alle voorzieningen , waar naar verwezen kan worden voor de cliënt( is er een sociale kaart bij Phortos) voor dagbesteding, wonen ect. Antwoord : Ja die is er.


Onder het genot van heerlijke hapjes en een goed geschonken glas ontstond er een goede sfeer voor onderling contact, wat  een zeer  belangrijk deel van onze avonden  is. De ouder /verzorger is toch de grote ervaringsdeskundige. Door met elkaar in contact te komen  kan men ervaringen uitwisselen  over wat men beleeft , meemaakt.


Met dank aan de vele vrijwilligers en het Ledeltheater die deze avond mogelijk hebben gemaakt , kan de commissie D’r Bie terug kijken op een geslaagde avond!


" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87