Nieuwsbrief Januari 2013

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief Januari 2013

30 Januari was het weer de informatieavond van commissie D’r bie. De avond die speciaal voor ouders en verzorgers van kinderen met een beperking is , alsmede belangstellenden werd goed bezocht.

 

Het was de eerste officiële avond van de commissie als zelfstandige stichting. Voer men eerst nog onder de vlag van de SWWG, sinds maart 2012 is het een zelfstandige stichting.

 

Het bestuur werd voorgesteld : Mieke Haartsen, voorzitter en penningmeester, Martine de Bakker, secretaresse, Nathalie Vergouwen, Karin Eekman, Imke van de meer en Tilly van Duuren leden van het bestuur .

Bij een nieuwe stichting hoort natuurlijk een eigen logo. Met veel zwier en op de klanken van de ‘Pink Panter’ toonden de zwemvrijwilligers Rick Henry, Willy Schram en Jessica Henry hun polo’s met het nieuwe logo. Dit logo, het silhouet van een kind met op de schouder een hand, werd ontworpen door Awie de Zwart.

 

De website www.commissiedrbiesluis.nl werd geïntroduceerd door de ontwerper, de heer Louis van Duuren. Hij werd hierbij geassisteerd door Dominique.

 

Hierna was het de beurt aan een vertegenwoordigster van stichting MEE Zeeland, mevrouw Inge Mabelis Zij vertelde dat deze stichting mensen met een beperking, zoals chronische ziekte, lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, mensen met een autisme spectrum stoornis(a.s.s), ondersteunt. Het is kosteloos en er is geen verwijzing of indicatie nodig om bij MEE aan te kloppen . info@meezeeland.nl , 0115- 675300 of 0117 -457050

 

Vervolgens vertelde mevrouw Margriet van de Meule ons over PORTHOS. Het loket voor welzijn, zorg en opgroeien, in de gemeente Sluis. Phorthos is van oorsprong de naam van één van de drie musketiers, die samen vochten voor de veiligheid van hun koning . Hun leus was: Eén voor allen, allen voor één . Precies waar Porthos voor staat. Er werken verschillende organisaties samen: GGD Zeeland, Stichting Maatschappelijk Werk Zeeuws-Vlaanderen, Stichting Welzijn West Zeeuws-Vlaanderen, MEE Zeeland , Gemeente Sluis en Het centrum voor Jeugd en Gezin. Porthos is gevestigd aan de Nieuwstraat 2, te Oostburg .info@porthossluis, 0117 -457050

 

Na hun optreden en het showen van hun nieuwe polo met logo (deze polo is te bestellen bij Mieke Haartsen of bij de begeleider van één van de activiteiten), vertelden Rick en Willy vol enthousiasme over hun zwemlessen. Een grote verschil tussen hun zwemlessen en het reguliere zwemmen is: Is het kind er aan toe?! Niet heb je de leeftijd om zwemles te nemen maar BEN JE ER AAN TOE. De eerste lessen worden gegeven door Rick waarna Willy de zwemmers diploma rijp maakt. Dat deze lessen goede vruchten afwerpen blijkt wel uit het feit dat er twee oud leerlingen meedoen via de Ïndividuals aan de Special Olympics. Behalve de zwemsport zijn er ook deelnemers bij de onderdelen judo, paardrijden en wielrennen. Voor informatie over de zwemlessen zie onze site.

 

Niet alleen zwemles is er bij de commissie D’r bie . U kunt op onze boven vernoemde website lezen welke andere activiteiten er zijn. Waar onder andere de kookles er één van is. Anita de Booij de lesgeefster vertelde over haar lessen en dat er momenteel nog plaats vrij is. Ook hier geldt, leeftijd isniet zo belangrijk. Is men aan de kleine kant dan is er altijd wel een opstapje waar je op kan staan. Er is genoeg en goede begeleiding zodat u niet bang hoeft te zijn dat uw kind met een aantal vingers minder naar huis gaat. Zie voor meer informatie over de kooklessen onze site.

 

In de pauze kon men vragen op papier zetten, deze werden na de pauze beantwoord.

 

Vraag één : Hoe signaleren de ogen en oren van Phortos , hulpvragen in de gemeente, om dat er regelmatig mensen zijn die niet weten waar ze naar toe moeten. Antwoord: Door de diverse instanties te wijzen op het bestaan van Phortos en door: hoort zegt het voort.

 

Vraag twee: Is er goed zicht op de Sociale kaart van alle voorzieningen , waar naar verwezen kan worden voor de cliënt( is er een sociale kaart bij Phortos) voor dagbesteding, wonen ect. Antwoord : Ja die is er.

 

Onder het genot van heerlijke hapjes en een goed geschonken glas ontstond er een goede sfeer voor onderling contact, wat een zeer belangrijk deel van onze avonden is. De ouder /verzorger is toch de grote ervaringsdeskundige. Door met elkaar in contact te komen kan men ervaringen uitwisselen over wat men beleeft , meemaakt.

 

Met dank aan de vele vrijwilligers en het Ledeltheater die deze avond mogelijk hebben gemaakt , kan de commissie D’r Bie terug kijken op een geslaagde avond!

 

Laatste nieuws:

26 november 2018

Een geslaagde avond voor de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

13 november 2018

Foto's van het uitje naar het Arsenaal met de vriendenkring zijn te bekijken in het fotoalbum.

 

9 oktober 2018

Een leuk verslagje van de golfmiddag is te lezen en ook de foto's zijn te bekijken in het fotoboek Algemeen.

 

27 augustus 2018

UITNODIGING GOLF 'DE BRUGSE VAART'

 

16 augustus 2018

Het nieuwe programma van de vriendenkring staat erop.

 

9 juli 2018

Nieuwe nieuwsbrief en foto's de terrasmiddag van 'de Maatjes'

 

20 juni 2018

Foto's van een activiteit van de Maatjes: Kleurmuziek met Marleen van de Happy Band en Willy Kamphuis op de accordeon.

 

15 juni 2018

Foto's van het uitje van de Vriendenkring naar de Afslag, staan in het fotoalbum.

 

9 april 2018

Foto's van de excursie langs het strand met de vriendenkring staan erop.25 februari 2018

 

Foto's van Rapalje in het ledeltheater staan in het album van de Vriendenkring.

 

20 februari 2018

Foto's van de Carnaval, album algemeen --> navigeer naar de tweede pagina.

 

15 februari 2018

We hebben een nieuw fotoalbum. Zie hierboven.

 

8 februari 2018

Foto's van een uitje van De Maatjes naar het koekoeksnest zijn te zien in het fotoalbum Badminton/De Maatjes.

 

11 januari 2018

Het voetbalteam van Commissie d'r Bie is in het nieuw gestoken. De foto's zijn ook te zien in het fotoalbum van de voetbal.

 

23 december 2017

De nieuwsbrief van december staat online. Ook staan de foto's van het middagje uit van de vriendenkring erop en dit keer staan er ook filmpjes bij.

 

14 december 2017

Verslag van de leuke avond uit met de vriendenkring... kijk op de nieuwspagina!

 

Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87