Nieuwsbrief Juli 2014

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2014

Het is weer al zomer, tijd voor een nieuwe nieuwsbrief waarin we u weer verslag doen van het afgelopen halfjaar.


In de laatste bestuursvergadering hebben we besloten om de bijdragen van de verschillende activiteiten te verhogen. Ze waren sinds het begin van onze commissie onveranderd, dankzij de vele giften die we mochten ontvangen. 


Mocht de verhoging een probleem zijn, er zijn via de gemeente mogelijkheden om hiervoor een tegemoetkoming aan te vragen.


Een terugblik op het afgelopen halfjaar.


De infoavond: Dinsdag 11 maart was de info avond in het Ledeltheater.


Het thema was “de mens met een beperking op vakantie”. Daar het voor velen onbekend is dat er  mogelijkheden zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking om zonder ouders en/of verzorgers op vakantie gaan. Uitgenodigd waren de heer Paul van “Stichting Buitenhof ” en mevrouw Petra van “VZW Azimut”. Kwamen bij de heer Paul de wat luxere en verdere bestemmingen aan bod was het bij mevrouw Petra de eenvoudige. Uit beide aanbiedingen bleek dat er zeer veel mogelijkheden zijn om op vakantie te gaan. Deskundige begeleiding en verblijfplaatsen in vele landen. Zelfs in Nederland. De avond werd onder meer besloten met een goed samenzijn met een glas en een hapje.


Instuif ’t Kluppie:

Het is al weer december en gaan we van 2013 over naar 2014. Na de zomer hebben we verschillende activiteiten gedaan. Het Uitstapje naar Groede podium was een goede oplossing voor het niet naar binnen kunnen van het gebouw ‘De Beestenboel’. De kinderen hebben het als erg leuk ervaren. Inmiddels hebben we een andere sleutel en hopen we nooit meer voor een gesloten deur te staan. Dominique brengt  op een erg leuke manier de activiteiten in beeld. Heeft u nog geen inlogcode om de foto’s te kunnen bekijken,  vraag erom bij 1 van ons. Ook is het  leuk om nieuwe kinderen te kunnen verwelkomen op het kluppie, die al gelijk hun draai hebben gevonden. Wanneer u nog kinderen weet waarvan u denkt dat zij  het reuze naar hun zin zouden hebben bij ons, neem ze een keer mee. Ze mogen altijd een keer proefdraaien. Op de volgende dagen is ’t Kluppie: 14 december, 25 januari 2014, 22 februari, 29 maart, 19 april, 24 mei en 28 juni. Groeten van Judith, Dominique en Nathalie.


Sportmix:

Een 5 tal sportievelingen maken zich één keer in de twee weken klaar om een uurtje te sporten. In de gymzaal aangekomen leggen Dylan en Wietse uit wat ze gaan doen die middag. De kinderen bouwen gezamenlijk alles op en spelen het spel naar hun eigen niveau. Na elk spel moet er natuurlijk ook weer opgeruimd worden. Dit doen ze samen. Tijdens de lessen leren de kinderen tellen, voorwerpen en kleuren benoemen, maar ook nieuwe spelletjes en bewegingen. 


Ze sporten niet alleen in de gymzaal. Bij mooi weer buiten sporten of lekker wandelen, vinden ze ook erg leuk. De laatste les is de groep naar Zorgboerderij Jodistpier geweest.


Dylan en Wietse vervangen Jessica. Ook na de zomervakantie zullen zij er zijn. Jessica is inmiddels bevallen van een dochter: Lisa. Gefeliciteerd!!


Wij zijn nog op zoek naar meer sportievelingen dus voel jij je aangesproken, kom gerust eens een keertje kijken en meedoen. Je betaalt het volgend seizoen €60,00 voor 20 lessen. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker. Aan het eind van de zomervakantie krijgt iedereen de uitnodiging voor volgend seizoen.


Zwemles:

Zowel op maandag als op dinsdag zijn er 3 verschillende groepjes aan het lessen o.l.v. Willy, Rik en Rosalien. Op dinsdag en donderdag is er druk geoefend voor het diploma zwemmen.


Inmiddels hebben Mike, Levi, Stan en Lars hun A-diploma gehaald. 


Ruben, Patrick en Pieter hun B-diploma. Allemaal gefeliciteerd, een knappe prestatie!!


Romy sluit haar maatschappelijke stage af. We willen haar bedanken voor haar hulp tijdens de zwemlessen. De laatste zwemles voor de zomervakantie was zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders meezwommen. Nadien was er tijdens een drankje in de foyer de uitreiking van diploma’s. 


De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. Na de vakantie starten de lessen vanaf 25 augustus. De uitnodiging volgt in de laatste week van de zomervakantie.


Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker. 


Paardrijden/paardverzorgen:

Iedere eerste zaterdag van de maand kun je voor  maar €7,50 op manege Smiro in Schoondijke paard verzorgen en paardrijden. Het is er altijd erg gezellig. Inmiddels zijn er al 6 ruiters via de Commissie d’r Bie actief. Je krijgt een persoonlijke begeleidster die met jou je paard verzorgt en voert. Ook krijg je een rijles van Astid of Michelle.  In de pauze is er natuurlijk voor iedereen limonade! Voor meer informatie kijk op onze website. Wil je een keertje proberen of ben je nu al helemaal enthousiast, geef je op bij Imke van der Meer. 06-49654995.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar):

Het afgelopen jaar wederom vele uitstapjes gemaakt waaronder o.a. Naar  Toverssluis te Sluis,  de valkenier op de Klakbaan en Pannenkoek eten in Oostburg . Gelukkig was het mooi weer toen we naar Toversluis  geweest zijn , zodat we na  afloop van het bowlen lekker buiten getrapkart en wat gedronken hebben .  Helaas speelden de weergoden ons parten bij het bezoek aan de valkenier . Daarom  moesten bijna alle  demo's binnen gedaan worden. De vogels landen op verschillende armen en zelfs op iemands hoofd met pet. Net als alle uitstapjes hebben zowels begeleiders als deelnemers veel plezier beleefd. Voor het seizoen 2014/2015 wordt er al druk overlegd en diverse mogelijkheden bekeken. De eigen bijdrage wordt naar €.7,50 per activiteit verhoogd. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u contact opnemen met Tilly van Duuren. 


Muziekles:

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De lespraktijk biedt de volgende mogelijkheden: het volgen van AMV-lessen, lessen voor dwarsfluit, 


saxofoon, klarinet en koperblaasinstrumenten. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het 


keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in een van de leslokalen achter onze winkel. 


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126   0627175524   musicsande@zeelandnet.nl 


Kookcursus:

De kookcursus wordt 1x per maand gehouden op woensdagvan16.00 tot 18.00 uur op het Zwincollege, kosten worden €.25,-- per seizoen.  Leerlingen van het Zwincollege kunnen hun maatschappelijke stage volgen bij deze lessen. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u contact opnemen met Mieke Haartsen. 


Ter info.


Zostera. Op de jaarmarkt van Groede, vrijdag 25 juli, zal Zostera, serviceclub van de Lions, dames Zeeuws Vlaanderen, lootjes verkopen voor leuke prijzen. De opbrengst is voor st. Commissie d’r Bie. Dus, gaat u naar de jaarmarkt, loop zeker langs het kraam van Zostera, en koop lootjes!


Golfmiddag  Het is gelukt om een datum voor de jaarlijkse golfmiddag bij golfclub “De Brugse Vaart”, de familie de Vos  in Oostburg vast te leggen. Het is op zaterdag 27 september van 14.00 uur tot 16.00 uur. De uitnodiging wordt t.z.t. verzonden.


Kerkelijke Viering Op zondag 26 oktober 2014 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een kerkelijke viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, u bent van harte welkom.


Sinterklaasmiddag. De datum is woensdag 26 november. De uitnodiging volgt t.z.t.


 

Sponsoringoverzicht 2014 


“Haringruiters” 50 jarig jubileum €.180,--

Doopsgezinde Gemeente Aardenburg €.46,65

St. Zwinsteden, donatie zwinstedenloop Sluis €.760,--

Kansplus €.800,--

Fonds verstandelijk gehandicapten €.750,--

Diaconie De Verbinding €.162,31

Diaconie Zuidwesthoek €.85,50

 

Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!


 

Mieke Haartsen              0117-401376   cor.haartsen@hetnet.nl

Martine de Bakker          0117-301645   debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren             0117-301536   tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen       06-37344355   nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer         06-49654995   info@zonne-eiland.nl   


" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87