Nieuwsbrief Juli 2015

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juli 2015

Het is alweer zomer, tijd voor een nieuwe nieuwsbrief waarin we u weer verslag doen van het afgelopen halfjaar.

Dit jaar gaan we weer een Ben Scherbeijn familiedag organiseren. Waarschijnlijk hebt u de uitnodiging reeds ontvangen, anders graag even een berichtje.


De Ben Scherbeijnfamiliedag: Op zaterdag 19 september houden we onze tweede familiedag voor alle kinderen, jongeren, vrijwilligers, ouders en belangstellenden. De dag start om 14 uur in “De Morelleput” te Nieuwvliet met  de ontvangst, daarna zijn er 2x een ronde workshops te volgen en we sluiten af met een gezamenlijke bbq met een verrassing als slot. We hopen dat jullie er allemaal bij zijn en mooi weer hebben.



Een terugblik op het afgelopen halfjaar.


Voorstelling Rini Fenijn:

Op 30 mei hebben we genoten van de voorstelling die Rini Fenijn, wat een opkomst was er, met 34 personen in totaal was het een geslaagde middag. Rini zette een mooie voorstelling neer, maar weten we nu ook wat een sokkel is en of kinderen een standbeeld verdienen? Voor de ouders en kinderen die er waren was het duidelijk, iedereen verdient voor een goede daad een standbeeld. Na de voorstelling hebben we met zn allen nog een drankje en een zakje chips genuttigd en zo een mooie middag afgesloten.


Voetbalclinic:

Op 3 juni was het dan zover, de eerste voetbaltraining. Alle kinderen waren even enthousiast, al was het wel even wennen om elkaar en de trainers te leren kennen. Sommige trainingsonderdelen waren best wel moeilijk maar niemand gaf op , en iedereen deed even goed zijn best.  Naar elkaar over en weer schoppen, tussen de pionnen door en proberen om te scoren in het doel. Al snel kwamen de zweet druppels op de voorhoofden. De training werd afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd. Die eindigde in 4-4.

De volgende clinics 17 juni, 8 juli waren erg leuk en de laatste is op 15 juli. Na deze clinics gaan de trainers; Patrick en Jeroen zich beraden of het een vervolg kan krijgen.

Meer info volgt na de zomer.


Instuif ’t Kluppie:

Helaas minder goed nieuws voor ‘t Kluppie. Het kinderaantal is zo laag dat we hebben moeten besluiten dat we hier mee gaan stoppen. Wanneer er nieuwe aanmeldingen komen, gaan we kijken of we het opnieuw kunnen opstarten. We gaan verder in een nieuwe vorm, dit kunt u lezen in het onderstaande stukje. Aanmelden kunt u bij Mieke.


‘t Kluppie slaat een nieuwe weg in.

‘t Kluppie voor jongeren vanaf 6 tot 15 jaar, waar eenmaal per maand  geknutseld werd, waar je al je artistieke gevoelens de vrije loop kon laten met papier, verf, lijm of ander materiaal gaat een nieuwe weg inslaan.

Niet dat we niet meer gaan knutselen, maar  we gaan nu net als de vriendenclub uitstapjes maken.

Eenmaal per maand op de zaterdagmiddag op stap met begeleiders .

We kunnen spannende dingen gaan doen of ons ergens over verbazen of gewoon iets wat we nog nooit gedaan hebben maar wel heel erg leuk is om te doen.

Ergens wat gaan drinken of gewoon onderweg naar ons doel of tijdens ons doel een broodje met sluusse muuze eten.

Gewoon op stap en dingen doen die men leuk vindt: Golven, midgetgolven, speeltuin, kortom een heel programma.

De kosten zullen €3,00 à €4,00 per activiteit bedragen.

Meer informatie en het programma  in september.


Sportmix

OPROEP: sportievelingen gezocht voor de sportmix.

Samen met 5 andere sportievelingen doen wij verschillende speelse activiteiten. Denk aan basketbal, loop baan met verschillende hindernissen, team spelletjes, tik spelletjes, vliegend tapijt en nog veel meer. Dit alles gebeurd in de grote gymzaal van de Keure in Sluis. Bij mooi weer wijken we uit naar buiten om andere activiteiten te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden laat het dan even weten aan Jessica Henry via  jhenry@gemeentesluis.nl Je bent dan van harte welkom van 15:15  tot 16:15 uur, twee keer per maand op de woensdag. De uitnodiging volgt in september. De lessen beginnen in oktober.


Zwemles:

Zowel op maandag als op dinsdag zijn er 3 verschillende groepjes aan het lessen o.l.v. Willy, Rik en Rosalien. Er is druk geoefend voor het diploma zwemmen.

Inmiddels hebben Wessel, Amber, Niels en Boris hun A-diploma gehaald, Mike en Stan hun B-diploma en Ruben zijn C-diploma. Allemaal gefeliciteerd, een knappe prestatie!!

De laatste zwemles voor de zomervakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders meezwemmen. Nadien is er tijdens een drankje in de foyer de uitreiking van diploma’s.


De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kostenbedragen € 4, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur.

De uitnodiging voor het nieuwe seizoen volgt in de laatste week van de zomervakantie.

Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.


Paardrijden/paardverzorgen

Aan het paardrijden doet nog steeds een enthousiaste groep mee. Enkelen draaien al jaren mee, anderen zitten pas sinds kort in het zadel. De groep wordt bij veel ruiters in een groep ervaren en minder ervaren ruiters gesplitst. Je kunt altijd een keertje komen kijken op de eerste zaterdag van de maand vanaf 14.00 op manege Smiro in Schoondijke om te ervaren of het wat voor jou is. Meld je wel van te voren aan via Imke 06-4965995 zodat we weten dat je komt.

Eind augustus krijgen jullie de uitnodiging voor het nieuwe seizoen.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar):

Behalve in de zomervakanties en de drukke decembermaand gingen de vrienden van de vriendenkring erop uit. O.a.  Sealife, Toversluis, een museum zelfs een cruise van Breskens naar Vlissingen en terug stond er op het programma.

Dat er volop genoten is blijkt wel uit de verslagen en  mooie foto's die op de website staan. Het is zowel voor begeleiders als voor de jongeren zelf een steeds wederkerend feest. Samen erop uit gaan, leuke dingen doen, lekker wat drinkenergens, en broodjes met Sluusse muuzen eten. Nieuwe dingen en vrienden ontdekken maar vooral genieten. Dat het niet alleen leuk is voor de begeleiders en jongeren blijkt wel uit de hartelijke ontvangsten als we weer eens naar een adres gaan waar we al eens geweest zijn. Oh, wat fijn, zijn jullie daar weer en als we weg gaan, wanneer komen jullie weer terug? We vinden het zo fijn als de jongeren van Commissie D r Bie er zijn. Want daar straalt het plezier vanaf .

Ja de vriendenkring had weer een bijzonder goed uitstapjesjaar waar we met veel plezier aan terug denken en bekijken op de website van Commissie D'r Bie.

Kent u nog een  jongere met een beperking van 15 jaar of ouder  die graag mee zou willen gaan? Dan kunt u die aanmelden, ook via de site. De eigen bijdrage voor deze dag/middag bedragen €7,50.

Of iemand die graag als vrijwilliger eens mee zou willen gaan dan kan deze zich ook aanmelden via onze site 

Een enthousiaste vrijwilliger.


Ter info.


Golfmiddag:  Het is gelukt om een datum voor de jaarlijkse golfmiddag bij golfclub “De Brugse Vaart”, de familie de Vos  in Oostburg vast te leggen. Het is op zaterdag 10 oktober 14.30 uur tot 16.30 uur. De uitnodiging wordt t.z.t. verzonden.


Concert:  Op zondagmiddag 15 november, aanvang 14.30 uur, is er een concert van Jeugdorkest IJgenweis, een orkest waar behalve koper-instrumenten ook saxofoons, dwarsfluiten en klarinetten te beluisteren zijn. Dirigent is Patrick Geerts.  Startersorkest De Notenkrakers bestaat uit jonge muzikanten, die nog maar net begonnen zijn met muziekles. Ze staan onder leiding van Johan Ferlin.

En met een gast optreden van de Happy Band uit Terneuzen. De Happy Band is een muziekanimatie van 23 mensen die beperkt zijn in het doen en laten. De band staat onder leiding van Marleen Scheele-de Hullu, bijgestaan door een tiental vrijwilligers. Er wordt voornamelijk gespeeld op keyboards en slagwerkinstrumenten. Hun repertoire bestaat uit meezingers, individuele solo’s en drumsolo’s.

De locatie is de kerk aan de Dorpsstraat te Breskens. 


Kerkelijke Viering: Op zondag 1 november 2015 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, u bent van harte welkom.


Sinterklaasmiddag. De datum is woensdag ? november. De uitnodiging volgt t.z.t.



Sponsoringoverzicht 2015


Diaconie De Verbinding €.134,22

Vrienden van de Grote Kerk Groede, kerstfair €.200,--

Burgerlijke Godshuizen €.1.000,--

Clubkas Campagne Rabobank €.183,43

Diaconie NH Gemeente Aardenburg €.55,70



Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!



Mieke Haartsen          0117-401376   cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer          0117-301645   debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren         0117-301536   tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen   06-37344355   nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer     06-49654995   info@zonne-eiland.nl




Nieuwsgierig geworden ? Kijk op www.commissiedrbie.nl  voor de verhalen en de foto’s

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.




Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87