Nieuwsbrief juli 2016

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief juli 2016

Het is zomer, en we hebben weer een nieuwsbrief voor u gemaakt.


Er was de start van de Maatjes, (20 plusgroep), een infoavond op 12 april, de Rabobank vrijwilligersdag, kortom weer een half jaar met allerlei activiteiten. Hierbij een terugblik van de activiteiten van het afgelopen halfjaar.Informatieavond:


Dinsdagavond 12 april was de informatieavond in de foyer van het Ledeltheater te Oostburg. Een 25 tal bezoekers waren aanwezig. Deze avond sprak mevrouw Aukje Andriesen van het samenwerkings-verband passend onderwijs Zeeuws Vlaanderen over de mogelijkheden bij de schoolkeuze voor uw kind. En alles wat ouders tegen kunnen komen. Daarna was het de beurt voor Notaris mevrouw Carla Heemstra. Zij lichtte de verschillende mogelijkheden toe, bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd. Daarnaast vertelde ze ook uitgebreid over de mogelijkheid van het opstellen van een testament, waarbij er voor het kind met een beperking, verschillende zaken geregeld kunnen worden. Een heel boeiend onderwerp, waar er niet vaak bij stil gestaan wordt. Na afloop werd er uitgebreid met elkaar gesproken onder het genot van heerlijke hapjes. Een geslaagde infoavond!Rabobank vrijwilligersdag:


Op zaterdag 16 april hebben 3 medewerkers van de Rabobank als vrijwilliger geholpen bij een bingoactiviteit van de Maatjes. Een fantastische middag, deze vrijwilligers hadden presentjes mee voor iedereen, cadeautjes voor de bingo en als verrassing een cheque voor een voorstelling voor alle deelnemers van st. Commissie d’r Bie. U ontvangt hiervoor nog een uitnodiging.Voorstelling Ferini:


Op zaterdag 18 juni was de voorstelling “De maskers van Mumbai”. Met 35 kinderen, jongeren, vrijwilligers en ouders werd er weer volop genoten van deze leuke voorstelling. Ferini, Rini Fenijn, maakte er weer een hele leuke middag van met volop interactie.Voetbal:


Op 1 training  na zit het seizoen 2015/2016 er alweer op. Wij hebben het als erg leuk ervaren, de trainingen gingen voorspoedig. Elke keer zie je de vooruitgang bij de kinderen, waar we steeds opnieuw weer van genieten. In mei / juni hebben we een evaluatie gehouden, waaruit naar voren kwam dat we op de goede weg zijn, en met een gemiddelde van 7/8 kinderen zijn wij erg tevreden.


Samen met de sportmix en de clinics van de badminton is er een ruim aanbod op sportgebeuren,  de frequentie van de training blijft dan ook 1 x per mnd. We gaan ons nog wel buigen op een leuke extra activiteit op een zaterdag samen met de ouders, broertjes/zusjes.


De samenwerking met de stagiaires is goed bevallen en wij hopen dat er in seizoen 2016/2017 weer leerlingen van het Zwin College zijn die bij ons stage willen lopen. In deze nieuwsbrief kunt u ook de stage-ervaring van Iris lezen.


Als bijlage bij deze nieuwsbrief de data en uitnodiging voor seizoen 2016/2017 We gaan ervan uit dat we de huidige spelers weer terug zien na de zomervakantie:)

Misschien zijn er kinderen die een keer proef willen draaien? Dat kan op de 1e training na de zomervakantie. Wel graag even aanmelden bij ondergetekende.  nvergouwen@hotmail.nl


Rest mij alleen nog om de trainers Patrick de Sutter en Jeroen Hertogh te bedanken voor hun inzet, want zonder hen zou het niet gaan. Ik wens iedereen een fijne zomer toe, Nathalie Vergouwen. Aanmelden via Nathalie, nvergouwen@hotmail.nlSportmix:

 

Bij de sportmix doen wij verschillende speelse activiteiten. Denk aan basketbal, lesje met de ouders, loop baan met verschillende hindernissen, team spelletjes, tik spelletjes, vliegend tapijt en nog veel meer. Dit alles gebeurd in de grote gymzaal van de Keure in Sluis. Bij mooi weer wijken we uit naar buiten om andere activiteiten te doen.


Ben je nieuwsgierig geworden laat het dan even weten aan Jessica Mannaart - Henry via jhenry@gemeentesluis.nl. of Martine Speijer via debakkerspeijer@zeelandnet.nl Je bent van van harte welkom van 15:15 tot 16:15 uur, twee keer per maand op de woensdag.  Programma volgt.


Zwemles:


Op maandag-, dinsdag-,  en donderdagavond is er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik. Dat het resultaat heeft gehad is te merken want inmiddels heeft Nigel zijn A-diploma gehaald, Rowan, Diemo, Dré, Joey en Sanna hun B-diploma en Wessel zijn C-diploma.  Allemaal gefeliciteerd, een knappe prestatie!! De laatste zwemles voor de zomervakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders meezwemmen. Nadien is er tijdens een drankje in de foyer de uitreiking van diploma’s. De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4,00 per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. De uitnodiging voor het nieuwe seizoen volgt in de laatste week van de zomervakantie. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.   Paardrijden/paardverzorgen:


Bij het paardrijden/paardverzorgen zijn er nu 6 jongens en meisjes iedere eerste zaterdag van de maand met veel plezier bezig met de paarden bij Manege Smiro in Schoondijke.

Er is een duozadel aanwezig, voor kinderen die meer steun nodig hebben.

De data zijn: 1 oktober, 5 november,3 december. Voor meer informatie kunt u bij Imke terecht.Soos/vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


De vriendenkring  is een echte vriendenkring die éénmaal per maand op stap gaan. Soms is het een activiteit waar veel bij gedaan moet worden zoals golf. Zowel het golf waar over grote afstanden een heel klein balletje in een hole (gat) geslagen moet worden als op de bekende midget golfbaan.  Of gewoon een museum of de paardenmelkerij. Ja er zijn allerlei uitstapjes.


Het leuke en allerbelangrijkste is dat de groep een hechte vriendengroep geworden is door de jaren. Indien iemand niet aanwezig is wordt er altijd gevraagd is die of die er niet.  Er is altijd veel plezier vooral als er aan het einde van de uitstap nog een pannenkoek is of poffertjes. Dit seizoen kwamen er twee vrienden bij Jens en Bas.


Mocht u nog een jongere kennen die ook graag eens een uitstapje maakt en dat wil doen bij de vriendenkring meld u hem of haar dan aan. Hij of zij moet dan wel 15 jaar of ouder zijn.  Voor het nieuwe seizoen staan er weer leuke uitstapjes op stapel.  Eerst vakantie en beginnen we weer met golven bij de “Brugse Vaart”.


Tot ziens in het nieuwe seizoen van de vriendenkring. Meer info te verkrijgen bij Mieke.Muziekles:


Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel.  De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Voldeerstraat 23 te Oostburg.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126   0627175524   musicsande@zeelandnet.nlDe Maatjes: (leeftijd 20+)        NIEUW!!!!


‘DE MAATJES”  Wie zijn wij????


Een groepje vrijwilligers die maandelijks op zaterdagmiddag een activiteit organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking van 20+. Wij zijn dus een vervolggroep van de vriendenkring van Commissie D’r Bie.  We houden met de planning van onze activiteiten zoveel mogelijk rekening met de vriendenkring en de instuif.


We hebben inmiddels al verschillende activiteiten gehad, zoals o.a. uitstapje naar de Bonte avond voorstelling van het Zwincollege, wat erg mooi was. Plaatjesbingo met prijsjes, gesponsord door de Rabobank in het gebouw van de Schelp aan de Mariahoevestraat in Oostburg, DIT WAS EEN GRANDIOOS SUCCES, CLIENTEN HEBBEN ERG GENOTEN!!


Een wandelevenement rond Oostburg, dit was in samenwerking met Tragelzorg, maar ook daarbij liepen veel cliënten en vrijwilligers mee, met na afloop samenkomst in ‘t gebouw van de Schelp met muziek en wat lekkers, duinwandeling met strandpicknick.


Verder hebben we nog leuke activiteiten in het vooruitzicht, zoals o.a., 25 juni, terrasjesmiddag, 23 juli,  MUSIC FOR SPECIALS MET FRANS VERWILLIGEN in ’t gebouw van de Schelp op zaterdagmiddag 13 augustus van 14.00 tot 16.30 uur.

Kosten 5 euro per keer, informatie en aanmelden kan via de mail naar: kvanhoeve@zeelandnet.nl of tel.nr. 0117-452729  TOT ZIENS BIJ “DE MAATJES”


Ter info.


Stage bij d’r Bie – Iris Schijve


Voor het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) moet iedere BSM’er in de vijfde klas een maatschappelijke, sportieve stage doen. Helpen bij de trainingen van d’r Bie sprak mij wel aan. Ik ben zelf geen kei in voetballen, maar het trainen van de kinderen was een hele nieuwe, leuke ervaring. Elke keer weer leerde ik enorm veel bij. Ik leerde welke capaciteiten iedere kind had en hoe ieder kind op zijn eigen manier genoot van de voetbaloefeningen. Op het begin was het voor mij een beetje onwennig hoe ik met sommige situaties om moest gaan, maar langzamerhand leer je je aan te passen en hoe je moet reageren. Ik heb de kinderen steeds beter leren kennen, en zij mij ook, waardoor elke training beter ging. De voetbaltrainingen zijn geen hoog niveau, maar iedereen gaat met elke training wat vooruit, wat ontzettend leuk is om te zien. Ik kijk terug op een hele toffe stage waar ik het erg naar mijn zin heb gehad!


Badminton clinics


Even voorstellen, wij zijn B.C. Schepnet uit Sluis. Wij spelen met veel plezier al vele jaren het spelletje badminton. Dat doen we met onze jeugdleden, zowel piepjong als stoer, en een bonte mix seniorenleden. Ons ‘thuishonk’ is sporthal ‘de Keure’, waar we op donderdagavond onze train- en speelavond hebben. Ook onze thuiswedstrijden voor de jeugd- en seniorencompetitie spelen we op deze plek. We proberen de leden aan ons te binden door veel leuke activiteiten te organiseren en daarbij zo veel mogelijk mensen te betrekken.


Samen sterk

Door ons samenwerkingsverband met badmintonvereniging ‘de Sjuttul’ uit Oostburg kunnen onze leden op woensdagavond ook in Oostburg spelen en vice versa. Komend seizoen speelt er een team in de competitie dat is samengesteld uit spelers van beide clubs. Voor ons is ‘competitie’ trouwens meer een alibi om sociaal en sportief bezig te zijn. Ieder op zijn of haar niveau. Kortom, samen staan we sterk! En dat motto is meteen een bruggetje naar Commissie d’r Bie.


Bewegen

Wij kennen Stichting Commissie d’r Bie al jaren als een enthousiaste groep mensen die vrijetijdsactiviteiten organiseert voor kinderen en jongeren met een functiebeperking. En nu zijn er ook de ‘maatjes’ tot pakweg 45 jaar, een prima ontwikkeling. Onze betrokkenheid bij deze mooie, nuttige doelstelling hebben we in het recente verleden vorm gegeven door een bescheiden financiële bijdrage. Nu werken we aan een ander plannetje. Als bestuur vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bewegen. En als dat badminton is, dan is dat helemaal fantastisch. Maar we realiseren ons dat sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend hoeft te zijn, maar toch om allerlei redenen belangrijk is. Daarom hebben wij besloten om ons ook te richten op ouderen en jongeren met een beperking. Om de daad bij het woord te voegen zijn we gestart met een verkenning naar de mogelijkheden. En daarbij was het vanzelfsprekend om contact op te nemen met Commissie d’r Bie.


Kennismaking

Samen met de Commissie en Porthos Sluis is gesproken over het opzetten van een pilot. Of anders gezegd, een kennismaking met onze club en de badmintonsport. Daarbij hebben we goed rekenschap genomen van de diversiteit van de doelgroep, de mogelijkheden en het organiseren van goede begeleiding. Om een goede indruk te krijgen zijn we even op ‘stage-middag’ geweest bij de V.V.


Oostburg. Wij denken daarom dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Bovendien is aangepast materiaal, indien nodig, beschikbaar. We proberen zo goed mogelijk in te spelen op ieders mogelijkheden, daarvoor bestaan bovendien allerlei leuke spelvormen.


Data

In samenwerking met de ‘sportmix’, die Jessica Henry op woensdagmiddag organiseert, bieden we de volgende data aan:


1.5 oktober

2.2 november

3.7 december


Op al deze data bent u welkom om 15:30 uur in sporthal ‘de Keure’, Kloosterstraat 38 in Sluis.

Wij hebben er inmiddels veel zin in en hopen u straks te mogen verwelkomen!


het bestuur B.C. Schepnet Sluis


Voor meer informatie kunt u terecht bij:  nvergouwen@hotmail.nl


Golfmiddag:

Voor zaterdagmiddag 24 september hebben we weer een uitnodiging ontvangen voor een leuke golfmiddag bij golfclub ‘De Brugse Vaart’ . We zien er weer naar uit! U ontvangt t.z.t. de uitnodiging.


Voorstelling Lappie Lapstok:


Zaterdagmiddag 8 oktober is er in het Ledeltheater, de RABOzaal, een voorstelling van Lappie Lapstok. Een cadeautje van de Rabobank ter gelegenheid van de vrijwilligersdag op 16 april. De uitnodiging volgt. Maar hou deze datum alvast vrij. Voor de jongere kinderen en hun ouders zal de voostelling plaatsvinden van 13.30 uur tot 15.00 uur en voor de vriendenkring en de Maatjes van 15.00 uur tot 16.30 uur. We hopen jullie dan allemaal weer te zien.


Kerkelijke Viering:


Op zondag 30 oktober 2016 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur, met medewerking van het jongeren muziekgezelschap IJgenweis. U bent van harte welkom.


Sinterklaasmiddag:


Woensdagmiddag 23 november wordt de Sinterklaasmiddag gehouden. Noteer de datum alvast in uw agenda. De uitnodiging ontvangt u t.z.t.


Sponsoringoverzicht 2016Diaconie De Verbinding € 108,16


Diaconaal Werkverband West Zeeuws Vlaanderen € 50,00


Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00


Diaconie NH Gemeente Aardenburg € 145,85


Protestantse Gemeente De Brug Oostburg € 80,14


Rabobank cheque voor een voorstelling t.w.v. € 250,00


Clubkas Campagne Rabobank € 552,44


De Afslag, gratis midgetgolven en speeltuin voor de Vriendenkring.


Camping Internationaal, Pierewiet, gratis toegang.


Oogstdankdienst ZLTO Schoondijke 19 juni € 342,37


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!
Mieke Haartsen          0117-401376   cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer          0117-301645   debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren        0117-301536   tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen   06-37344355   nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer     06-49654995  info@zonne-eiland.nl


www.commissiedrbie.nl
Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87