Nieuwsbrief juli 2017

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief Juli 2017

Voor u ligt de nieuwsbrief van juli 2017. Er zijn weer vele leuke activiteiten geweest. Zoals het koken voor…, de zeehondensafari, en uiteraard onze reguliere activiteiten hieronder leest u er meer over.


Serviceclub de Lions, met koken voor... :


Op vrijdag 7 april trakteerden de leden van de Lionsclub W.Z.Vl. ons op hun geweldig kookevenement. De deelnemers van St. Commissie d’r Bie, in de leeftijd tussen de 10 en 30 jaar kookten samen met de Lionsleden voor hun ouders. Dit evenement vond plaats in het Mauritshof te IJzendijke.  Er was een kookgroep van 8 deelnemers en een tafelzet / bloemschikgroep van 9 deelnemers. Iedereen had een koksmuts met naam op.


De chef-kok John Valk had een aangepast driegangenmenu opgesteld. Met veel enthousiasme werden de gehaktballetjes voor in de soep gedraaid, er werden groenten gesneden, toetjes gemaakt. Ondertussen werden de tafels klaargezet met prachtige bloemstukjes erop.


Vervolgens genoot iedereen van de heerlijke maaltijd, opgediend door de deelnemers. Het was ontzettend leuk om te zien hoe iedereen zijn/haar best deed op deze ontroerende avond. De ouders genoten van hun kinderen, de leden van de Lions en de deelnemers net zo en ook van elkaar. Na afloop kreeg iedere deelnemers een diploma uitgereikt door het bestuur van de Lions. Wat waren ze er trots op! Nogmaals heel veel dank voor deze prachtige avond.


Zeehondensafari:


Op zaterdag 20 mei 2017 genoten 124 deelnemers / vrijwilligers / ouders / broers / zussen en begeleiders van een onvergetelijke vaartocht op de Westerschelde.


Om half 12 was iedereen aan boord. De schipper van rederij Denick zette koers op het kanaal richting de brug van Sluiskil. Onderweg vertelde hij over wat we allemaal zagen. Ondertussen kregen we heerlijke broodjes en drinken. Daarna naar de sluizen. Dat was heel bijzonder om eens mee te maken en vervolgens gingen we naar de Hoge Platen. Onderweg kwamen we langs de Dow, de stranden van Biervliet en Hoofdplaat en tot onze verrassing zagen we een grote groep zeehonden op een van de zandbanken. De schipper legde de boot stil, zodat iedereen de kans kreeg om ze goed te zien en te fotograferen.


Dan de Hoge Platen, waar een bootje van St. Landschapsbeheer lag met de vader van Rune aan boord. Gelukkig zag hij ons en wij hem. Er werd volop gezwaaid. Nog enkele zeehonden gezien en toen kregen we een heerlijke fruitbowl.  Langs de haven van de Dow weer terug naar Terneuzen.Deze keer lagen we in de sluis naast een hele grote boot uit Moldavië.  Spectaculair om te zien hoe de deuren sloten en het water gepompt werd. Na de sluis weer richting de ankerplaats en waren we mooi om 17.00 uur weer terug.


Een prachtige dag, het weer was prima, kalme zee, leuke mensen van Rederij Denick, lekker eten en drinken, kortom voor iedereen een geweldige middag.


Weer een leuke dag met een gouden randje!  De foto’s staan op de website, www.commissiedrbie.nl


Voetbal: Voetbal d’r bie --- plezier, ontspanning en beweging


Voetbal dr bie juni 2017

Afgelopen seizoen zijn er 10 trainingen geweest, waarvan 4 in de zaal van sporthal de Eenhoorn. Joep en Ilse waren een welkome ondersteuning. We kijken terug op een geslaagd seizoen, waarin we de jongens hebben zien groeien in hun doen en laten maar vooral in de lengte☺

Nathalie is gestopt met haar werkzaamheden voor voetbal dr bie, en wenst Jeroen en Patrick veel succes met het voortzetten van de voetbal. Mieke wordt het aanspreekpunt vanuit het bestuur voor jullie als ouders.

Rest ons alleen nog om iedereen een fijne zomer toe te wensen, en hopelijk zien we iedereen terug na de zomer.

Met vriendelijke groet: Jeroen, Patrick en Nathalie


Joep en ik hebben de stage als zeker iets leuks en leerzaams beleefd. Op het begin vonden we het beiden wel erg moeilijk, hoe we precies met de kinderen om moesten gaan. We vonden het vooral moeilijk in te schatten wat ze wel en niet konden, als we zelf een opdracht moesten verzinnen. We hebben wel geleerd hoe we beter en leuker met de kinderen om kunnen gaan. Het was een hele leuke ervaring, vooral omdat de kinderen elke training erg enthousiast en vrolijk zijn. Ze zijn ook erg vriendelijk naar ons toe en elkaar, dit was wel bijzonder om te zien. Ik vond dat de trainers elke les weer met iets leuks kwamen om te doen en ze gingen erg leuk om met de kinderen. Kortom, het was zeker leuk om te doen en mee te mogen maken. Bedankt dat we bij jullie stage mochten lopen en we komen zeker nog eens kijken!
Groetjes, Joep Dieleman en Ilse Lambregts


Paardrijden/paardverzorgen:


Afgelopen seizoen zijn we weer met een leuk groepje van 7 kinderen en jongeren te gast geweest bij manege Smiro. Iedereen begint met het poetsen en opzadelen van de paarden. Zo maak je al contact met de dieren voordat er gereden wordt. Ook krijgt iedereen een maatje die je helpt bij het paardverzorgen.

De groep is verdeeld in een stapgroep en een draf groep. Ongeveer de helft van de deelnemers is al ver genoeg gevorderd om in de drafgroep te zitten. Als iedereen gereden heeft moeten de paarden nog op stal gezet worden en krijgen ze allemaal te eten. Om de manege netjes achter te laten wordt alles tot slot aangeveegd. Iedereen kan meehelpen op eigen niveau.


Na de zomervakantie starten we met een kleiner groepje dus nieuwe ruiters zijn welkom. De lessen zijn iedere eerste zaterdag van de maand van september tot en met juni. Je mag altijd een keer komen proberen! Contactpersoon: Imke van der Meer  06-49654995 info@zonne-eiland.nl


Sportmix:


Voor de sportmix zijn we op zoek naar een nieuwe lesgever. Heb je interesse of weet je iemand, neem dan contact op met Martine Speijer.


Zwemles:


Op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond is er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik. Dat het resultaat heeft gehad is te merken want inmiddels hebben Eline, Chayenne, Jelle en Joran hun A-diploma gehaald, Jarno zijn B-diploma en Rowan en Diemo hun C-diploma. Allemaal gefeliciteerd, een knappe prestatie!!

 


De laatste zwemles voor de zomervakantie is zoals gebruikelijk een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders meezwemmen. Nadien is er voor ieder een drankje in de foyer. De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg) op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. De uitnodiging voor het nieuwe seizoen volgt in de laatste week van de zomervakantie. De lessen starten 4/5 en 7 september. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


Wat vliegt zo'n seizoen , wat we met de vriendenkring allemaal gedaan hebben, zo veel leuke uitstapjes . We zijn naar het  “Ledeltheater” geweest waar we boze heksen een circusshow en Lappie lapstok gezien hebben. We hadden mooie plaatsen zodat  we alles goed konden zien. In  “Toversluis“ konden we de armspieren nog eens extra gebruiken . De bowlingballen zijn niet zo licht en moeten met een zwaai weggerold worden. Er waren alleen maar winnaars, iedereen had gewonnen.


We bleven dit seizoen niet in Zeeuws Vlaanderen er werd ook een uitstap gemaakt naar het “Ambachtencentrum” in Goes waar we diverse workshops gevolgd hebben. We maakten schapen, leerden foto 's afdrukken op hout ,  nog iets ingewikkelds met hout en niet te vergeten kunstwerkjes van snoep. Het was ver maar wat hebben we genoten.


De struisvogels hebben we ook nog met een bezoek vereerd. Wat een grote eieren leggen die. Wat hebben ze lange benen (of zeg je poten). Waren we ook nog bijna verdwaald in het doolhof van het  “Krekeltje“ maar gelukkig werden we gered. We weten nu ook dat ze daar heerlijke pannenkoeken hebben.


Dan zijn we ook met onze vriendenclub mee geweest op de zeehonden safari. We stapten op de boot in Terneuzen en deze voer ons op de Westerschelde  om de zeehonden daar  te spotten. Er lagen er heel wat op de zandplaat.


Het was me een happening wel. Ouders en broertjes en zusje mochten tegen een kleine vergoeding ook mee. Het was ideaal vaarweer en tegen de avond kwamen we moe maar voldaan weer terug in Terneuzen. Als afsluiting gingen we nog naar Ferini waar we weer konden genieten van wat hij ons bracht. Ja en nu maar wachten wat het nieuwe seizoen ons gaat brengen.


Leuk is ook nog dat de vriendenkring dit jaar gegroeid is meer deelnemers en meer vrijwilligers. Iedereen vindt het een feest om mee te gaan. De sfeer is fantastisch, deelnemers kunnen ongestoord genieten van een dagje uit. De vrijwilligers krijgen de grootste beloning, De vrienden van de vriendenkring zien genieten. Ja, het zijn vrienden als ze met elkaar op stap gaan onze kinderen die niet aan zijkant staan maar er gewoon d'r Bie horen.


De data van het nieuwe seizoen zijn: 30 september 2017, zaterdag 14 oktober 2017, zaterdag 25 november 2017,  zondag 17 december 2017, vrijdag 23 februari 2018, zaterdag 17 maart 2018,  zaterdag 7 april 2018,  zaterdag 2 juni 2018, zaterdag 30 juni 2018.


Muziekles:


Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Voldeerstraat 23 te Oostburg.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts.  Tel. nr. 0117-451126  of 06-27175524  of via  musicsande@zeelandnet.nl


De Maatjes: (leeftijd 20+)        


Wij zijn een groepje vrijwilligers, die maandelijks activieiten organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking van 20+. Wij zijn nu voor het tweede jaar actief en hebben zo'n 15 á 20 mensen per keer. Wat organiseren wij zoal: bingo, zingen en dansen, knutselen, bloemschikken of gezellig

spelletjes doen. Ons seizoen loopt van nov. t/m aug. ( niet in sept. en okt.) De meeste activieiten vinden plaats in de Schelp aan de Mariastraat in Oostburg op zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur en kosten 5 euro contant.


Wat doen we nog de komende 3 maanden:

zat.  24 juni strandpicknick met duinwandeling in Cadzand-Bad van 12.00-15.00 uur

zat. 15 juli plaatjesbingo met prijsjes in de Schelp

zat. 19 aug. terrasjesmiddag in Breskens


Voor nadere info kunt u contact zoeken met: Christien van Hoeve;  Tel. nr.  0117-452729 of via kvanhoeve@zeelandnet.nl


Ter info.


Golfmiddag “De Brugse Vaart.


Zaterdag 30 september is de jaarlijkse golfuitstap. Noteer deze datum alvast, de uitnodiging voor de deelnemers tot 35 jaar volgt in augustus.


Kerkelijke Viering:


Op zondag 19 november 2017 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.


Sinterklaasviering


Woensdagmiddag 29 november wordt de Sinterklaasmiddag gehouden. Noteer de datum alvast in uw agenda. De uitnodiging ontvangt u t.z.t.


Sportfonds


Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om finaciële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermedair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nlSponsoringoverzicht 2017     


St. R.K. Beheer (2016) €.550,--

Serviceclub Rotary Oostburg €.750,--

Doopsgezinde Gem. Aardenburg €.129,30

Anonieme gift €.400,--

Protestantse gemeente De Brug €.97,89

Diaconie PKN De Verbinding €.207,72

Burgerlijke Godshuizen €.1.000,--

Diaconie PKN Breskens €.364,49

Scalda €.1.223,--

Serviceclub Lions, koken voor…

Rabo Clubkas Campagne €.590,66

Onderlinge Hagelverzekering Oostburg €.1.000,--

Albert Heijn statiegeldactie €.155,--

Toegang Pierewiet bij voorstelling Ferini.Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!Mieke Haartsen        0117-401376     cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer         0117-301645    debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren       0117-301536     tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen  06-37344355     nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer   06-49654995      info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve  0117-452729     kvanhoeve@zeelandnet.nl


www.commissiedrbie.nlHet fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87