Nieuwsbrief juli 2018

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Nieuwsbrief Juli 2018

Voor u ligt de nieuwsbrief van juli  2018. Het seizoen 2017/2018 is weeral ten einde, we gaan genieten van de vakantie en de meeste activiteiten starten weer in september.


Infoavond dinsdag 6 maart 2018.


De infoavond in de Rabozaal van het Ledeltheater was een groot succes, er waren een 70 tal bezoekers, die aandachtig luisterden naar de uitleg van de dames van Porthos, daarna was de beurt aan Jeroen Leenkecht van St. ’t Huus, hij vertelde enthousiast over het ontstaan van hun woonvorm in St. Jansteen.


De heer Hans van der Knijff van Per Saldo vertelde over de mogelijkheden van financiering met PGB van kleinschalige woonvormen.  Tijdens de pauze was er volop gelegenheid voor ontmoeting en een gesprek onder het genot van heerlijke hapjes. Tevens vond er een loting plaats voor een midweek / weekend vakantie verblijf in het aangepaste huis van Windekind aangeboden door Windekind Stichting Vakantieverblijf Gehandicapten te Nieuwvliet. Verderop vind u hiervan een verslag.


Voetbal:


Het seizoen zit er weer op en we gaan met de welverdiende vakantie.   Wat zijn we dit seizoen verwend! Zomaar echte shirts ontvangen. Natuurlijk staat van elke speler zijn eigen naam erop.


In 2018 is Tigo aangesloten bij voetbal dr bie. Tigo is een supertalent en past prima bij de andere talenten.  We hebben weer veel plezier gehad. Eerst in de zaal en, zodra het weer beter werd, op het veld van sv Oostburg.  Hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van het trainingsveld!  


Na de zomer beginnen we op 12 september met een nieuw seizoen. Normaal gesproken elke tweede woensdag maar het definitieve schema wordt nog samengesteld. We moeten even goed kijken naar de vakanties en vrije dagen.  We hopen dat alle spelers blijven en dat er wat aanvulling komt.  Dus Vriendjes, vriendinnetjes, jongens en meisjes.....welkom! 


Tijdstip van de training 15:30 tot 16:30.  Rond 15:15 is een trainer aanwezig om de kleedkamer open te doen. Rond 16:00 hebben we een kleine pauze om iets te drinken.

 

Wil je een keertje proberen of voetbal iets voor jou is?


12 september ben je welkom!


Als je komt stuur dan even een berichtje naar jeroenhertogh@zeelandnet.nl zodat we je hartelijk kunnen ontvangen.

 

Paardrijden / paardverzorgen :


Het paardrijden wordt steeds populairder! Er is al een groep van 9 kinderen die iedere eerste zaterdag van de maand actief zijn met de paarden en pony's op manege Smiro.


Iedereen krijgt een maatje toegewezen die je meeneemt in het poetsen, rijden en verzorgen van de paarden.

De groep wordt in tweeën gesplitst. De stapgroep voor diegene die beginnen en de drafgroep voor de gevorderde ruiters. 


Drie kinderen uit de drafgroep zijn zelfs al zover dat ze galopperen. Er is veel met de manege te bespreken. Zo is er 1 kind dat af en toe haar eigen pony meeneemt om op te rijden tijdens de les. 


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je gewoon eens een keertje komen kijken dan kan dat. 


Je mag altijd een keer komen proberen!


Contactpersoon: Imke van der Meer  06-49654995 info@zonne-eiland.nl


Zwemles:


Op maandag-, dinsdag-,  en donderdagavond wordt er druk geoefend met het zwemmen o.l.v. Willy, Rosalien en Rik. Eind juni hebben Melissa, Luna, Thijs en Roel hun A-diploma gehaald, Jelle, Eline en Chayenne hun B-diploma en Kiony en Yarno hun C-diploma. Een knappe prestatie van allemaal.

De laatste zwemles voor de zomervakantie was zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en ouders meezwommen.


De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn (Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 4,00 per les.  De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, dinsdag-, en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur.

De lessen beginnen op 27 augustus (een week later dan de school). Iedereen krijgt op het eind van de zomervakantie de uitnodiging.

Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine Speijer.


Vriendenkring (leeftijd 15/35 jaar):


Ja het is onze vriendenkring want of je nu begeleider/vrijwilliger of een jongere bent die deelneemt  het is één grote groep van vrienden  en we zijn van ons. Het afgelopen jaar was het wederom een groot uitstapjesfeest. We hadden  een ontdekkingstocht op het strand ,  zijn uit eten  geweest , brachten een bezoek aan het Ledeltheater  en nog veel meer. Kortom  een goed gevarieerd  programma . Voor iedere jongere was er wel een hoogtepunt uitje. Eigenlijk als we naar de reactie keken van onze deelnemers was bijna alles een top uitje. 


Ook mochten we twee nieuwe vrijwilligers begroeten , dat is fijn want onze vriendenkring is een aardig grote groep geworden.  Veiligheid  voor de deelnemers staat natuurlijk voorop. Voor het nieuwe seizoen staan er wat oude bekende uitstapjes maar ook nieuwe op het programma. Het is weer een voor elk wat wils programma waar zeker weer volop van genoten zal worden.  Misschien komen we er dit jaar achter wie het meest geniet van deze uitstapjes . De jongeren of de vrijwilligers/begeleiders. Ik denk dat het voor beiden genieten is tijdens de uitstapjes van Onze Vriendenkring.


Muziekles:


Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziek-partituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in het lesgebouw, Volderstraat 23 te Oostburg.


Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts.  Tel. nr. 0117-451126  of 06-27175524 of via  musicsande@zeelandnet.nl


De Maatjes: (leeftijd 20+)        


We kunnen inmiddels al terugkijken op een geslaagd seizoen en er volgen er nog 2. We beginnen altijd laat in het seizoen, nl. pas in november, maar gaan dan wel door t/m augustus. Dit, omdat de meeste activiteiten dan allemaal klaar zijn, en de deelnemers dan tijd hebben voor een gezellige middag.

 

We zijn begonnen in november met oud-hollandse spelletjes, waarbij ieder na afloop een prijsje kreeg.

In december hebben we prachtige kerststukken gemaakt met lichtjes o.l.v. Birgit. In januari konden we gezellig meezingen met gitarist Frans en dansen. Op 3 febr. hadden we een uitstap naar het koekoeksnest en 10 maart de mooie bonte middag voorstelling in het Zwin. Eind maart hebben we geknutseld en gebakken rondom Pasen. 12 mei hadden we onze duinwandeling met strandpicknick naar Breskens met prachtig zonnig weer. Op 16 juni hebben we in een overvolle Schelp flink muziek gemaakt met Marleen en meegezongen met de accordeon o.l.v. Willy

 

En nu op naar onze laatste 2 activiteiten, nl.

 

Op 7 juli gaan we naar de Smaakmaker aan het Eenhoornplantsoen in Oostburg voor een frietje met..


Op 4 augustus volgt dan onze laatste activiteit, nl. bowlen in Toversluis


Aanmelden voor alle activiteiten is verplicht en je betaalt per keer contant 5 euro hiervoor.


De activiteiten vinden meestal plaats in de Schelp aan de Mariahoevestraat in Oostburg en zijn van 13.30 uur- 15.30 uur.


Voor informatie en opgave kun je mailen naar kvanhoeve@zeelandnet.nl of bellen 452729 met Christien van Hoeve


Badminton:

Helaas is de badminton door omstandigheden niet van start gegaan.


Ter info:

Bestuur:

Nathalie heeft tijdelijk haar bezigheden van het bestuur voor St Commissie d'r Bie stop gezet.


Windekind:

We hebben onlangs heerlijk mogen genieten van een gewonnen verblijf bij Windekind. Het was een heel leuk huisje met alle gemakken voorzien en met een prachtig uitzicht over de polder.


We voelden ons daar al heel snel in thuis. Het weer viel in eerste instantie wat tegen maar dat weerhield ons er niet van om de eerste dag naar de zee te gaan. We werden beloond met een adembenemend gezicht over de woeste golven. Nieuwvliet ligt heel centraal en we hebben dan ook leuke uitstapjes gedaan. Onder andere naar Brugge en Sluis, daar waren we al in jaren niet meer geweest. Net over de grens hebben we een huifkarrentocht gemaakt door de polder en een terrasje aangedaan in Retranchement met uitzicht op de molen. Dichtbij huis een fantastische vakantie gehad, bedankt Windekind!


Golfmiddag “De Brugse Vaart”


Op zaterdag 22 september zijn we weer welkom op de golfclub “De Brugse Vaart” in Oostburg. Deze middag start om 14 uur tot rond 17 uur.  Na de zomer ontvangt u de uitnodiging, maar noteer alvast de datum.


Collecte Handicap.nl

In de week van 24 tot en met 29 september vindt de collecte van Handicap.nl plaats. (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds). Deze collecte organiseren we in W.Z.VL. Van de opbrengst is de helft voor St Commissie d’r Bie. We bevelen deze collecte van harte bij u  aan en tevens hopen we dat u zich aanmeldt als collectant. Meer info bij Martine en Mieke.


Kerkelijke Viering:


Op zondag 3 november 2018 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een anders dan anders viering met mensen met een beperking gehouden. Aanvang 10 uur. U bent van harte welkom.


Sinterklaasviering:


Woensdagmiddag 28 november is er weer de sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D’r Bie.

Noteer deze datum alvast, t.z.t. ontvangt u de uitnodiging.


Sportfonds


Het sportfonds creëert sportkansen voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die om finaciële redenen niet aan sportactiviteiten mee kunnen doen. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moet er voldaan worden aan criteria die door te gemeente zijn opgesteld. De aanvraag moet door een intermedair gedaan worden, bv een leerkracht, huisarts, gezinscoach. Meer informatie kunt u vinden op de website; www.jeugdsportfonds.nl


Sponsoringoverzicht 2018


Doopsgezinde Gem. Aardenburg € 55,55

Burgerlijke Godshuizen € 1.000,00

JLN Properties BV € 1.000,00

Protestantse gemeente De Brug € 100,00 (Maatjes)

Giften infoavond € 12,70

St. Welzijn Geestelijke Gehand ZVL € 1.000,00

Rabo Clubkas Campagne € 683,37

St. Dorps. Waterlandkerkje helft opbrengst wafelbak € 347,23

De Afslag,  entree speeltuin voor de vriendenkring

Diaconie PKN “De Verbinding” € 151,50

Restaurant De Smickelaer lekker ijsje voor de voetballers

Camping International Nieuwvliet, entree Pierewiet 


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!


Mieke Haartsen.        0117-401376      cor.haartsen@hetnet.nl

Martine Speijer         0117-301645      debakkerspeijer@zeelandnet.nl

Tilly van Duuren       0117-301536       tkerkje@xs4all.nl

Imke van der Meer    06-49654995      info@zonne-eiland.nl

Christien van Hoeve   0117-452729      kvanhoeve@zeelandnet.nl


www.commissiedrbie.nl

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87