Nieuwsbrief Juni 2013

Commissie d'r Bie

Nieuwsbrief Juni 2013

Zaterdag 7 september 2013 houden we de eerste familiedag van St. Commissie d’r Bie. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de SWWG. Deze stichting heeft jarenlang onderdak geboden aan onze commissie. De SWWG werd opgericht door Ben Scherbeijn. Helaas overleed Ben maart 2012.

De commissie ontving een bedrag, met de opdracht om voor alle kinderen/jongeren iets leuks te doen. Het bestuur koos voor een familiedag. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging en uiteraard hopen we dat u aanwezig kunt zijn.


Een terugblik op het afgelopen halfjaar.


Instuif ’t Kluppie

De nadruk van het Kluppie ligt op het knutselen en actief bezig zijn met verschillende materialen. Knutselen is een activiteit die bestaat uit het vervaardigen van (vaak) decoratieve werken met diverse materialen. Op die manier ontwikkelen de kinderen hun motorische vaardigheden en kunnen ze hun creativiteit uiten. Maar vooral is het een plek waar de kinderen, alleen of samen, kunnen spelen. Ook  gaan we erop uit naar bijvoorbeeld de  Golfclub, de Brugse Vaart, en hebben we 1 x per jaar een voorstelling die we kunnen bezoeken samen met de kinderen van de andere onderdelen van stichting Commisie dr Bie. We zijn 3 enthousiaste vrijwilligers die elke maand weer iets nieuws organiseren voor de kinderen Wanneer u inlogt op de website van de commissie kunt u de foto’s bekijken die gemaakt worden door Dominique. Hier kunt u een indruk krijgen van wat we allemaal doen. Na de zomer komen we met nieuwe data voor het jaar 2013-2104

Op de site vind u de algemene informatie om zich aan te melden. U kunt altijd een kijkje komen nemen.

Judith, Dominque en Nathalie.


Sportmix   

Een 5 tal sportievelingen maken zich één keer in de twee weken klaar om een uurtje te sporten. Zodra ze weer te horen krijgen dat het DE woensdag is kan hun dag niet meer stuk. In het kleedlokaal van ‘De Keure’ in Sluis springt het enthousiasme van de kinderen af.

In de gymzaal aangekomen legt juf Jessica uit wat ze gaan doen die middag. Sommigen kunnen echter niet stil zitten van de spanning.  De kinderen bouwen gezamenlijk alles op en spelen het spel naar hun eigen niveau. Na elk spel moet er natuurlijk ook weer opgeruimd worden. Dit doen ze samen. Tijdens de lessen leren de kinderen tellen, voorwerpen en kleuren benoemen, maar ook nieuwe spelletjes en bewegingen.

Ze sporten niet alleen in de gymzaal. Bij mooi weer buiten sporten of lekker wandelen, vinden ze ook erg leuk. Laatst hebben wij samen met de ouders op een familiefiets gezeten in Nieuwvliet, waar wij een leuk stukje hebben gefietst.


Wij zijn nog op zoek naar meer sportievelingen dus voel jij je aangesproken, kom gerust is een keertje kijken en meedoen. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker.


Groetjes van de sportmix


Zwemles

De kinderen van de maandag- en dinsdaggroep in het diepe bad krijgen les van Willy Schram. Er wordt druk geoefend voor het diploma zwemmen op zaterdag 22 juni. De kinderen van de maandag- en dinsdaggroep in het ondiepe bad krijgen les van Jessica en Rik Henry en ook hier zijn er goede vorderingen. Marnick Missiaen en Fabian Bosman uit Sluis sluiten hun maatschappelijke stage af. We willen ze bedanken voor hun hulp tijdens de zwemlessen. De laatste zwemles voor de zomervakantie is zoals gebruikelijk weer een speelles waarbij ook broertjes, zusjes en de ouders mogen meezwemmen. Nadien is er tijdens een drankje in de foyer de uitreiking van diploma’s. Na de vakantie beginnen de zwemlessen weer op maandag 14 en dinsdag 15 augustus 2013. De zwemlessen worden gegeven in het sportcentrum De Eenhoorn ( Baljuwveltersweg 15 te Oostburg). De kosten bedragen € 3, - per les. De lessen lopen gelijk met school en worden gegeven op maandag-, en dinsdagavond van 18.00 tot 18.30 uur. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u terecht bij Martine de Bakker.

Jessica Henry stopt na de vakantie met lesgeven op maandag en dinsdag. We bedanken haar voor alle leerzame en enthousiaste lessen de afgelopen tijd! Door het vertrek van Jessica zijn we op zoek naar een nieuwe lesgever voor de maandag en/of dinsdag.


Paardrijden/paardverzorgen 

Dit vindt plaats bij Manege Smiro, aan de Lange Heerenstraat 50, 4507 KP Schoondijke. Er wordt begonnen met het verzorgen van een paard samen met een begeleider, daarna paardrijden en ook het voeren van de paarden hoort erbij.

4 enthousiaste paardenmensen  zijn maandelijks bij Smiro te vinden. Het paardrijden/verzorgen is van 14.00 uur tot 16.30 uur, kosten €.7,50 per keer, en vindt plaats op de eerste zaterdag van de maand.

Voor meer informatie, aanmelding of bezoek kunt u contact opnemen met Imke van der Meer.


Soos/vriendenkring (leeftijd 15/25 jaar)

Hoi hoi allemaal,

Een klein verslagje van wat we allemaal gedaan hebben  met de jongens en meisjes met beperkingen

tussen de 15 en 30 jaar. Het was een heel leuk seizoen met leuke mensen en vrijwilligers.

We zijn b.v. naar Blankenberge geweest met de tram, voor hen een hele ervaring, en zijn daar gaan mini golven in het donker met heel veel verlichtte figuren. Spannend hoor!

We doen ook vaak de Soos in Schoondijke voor een dansje of voor een film. De Afslag bij Breskens ook niet te vergeten, Toversluis voor de bowlingbaan ook een evenement.

Onze laatste uitstap in April was naar de Valkeniershoeve bij Marina. Het was geweldig hoe ze daar van genoten.  Ook zijn we naar het Theater in Oostburg geweest voor een voorstelling van een Schotse

Zanggroep. Je kan je niet voorstellen hoe gelukkig ze waren om een keer zo iets te doen en het was Ook super!. En dan het frietje na met………. Niet te vergeten. Want eten doen ze toch het liefst van allemaal. Wij zijn met drie vrijwilligers .Dominique, Joyce en Christiane en we hebben er heel veel plezier in. Ook hebben we een supervader van een van de jongens  met een busje. Daar kan alles in en zo gaat het stel op pad. ‘s avonds de punt uit ,maar met een heleboel energie om de volgende keer weer op pad te gaan. Soms zijn we net een familie en zo hoort het ook. Alles wordt op foto gezet, want Dominique is onze fotograaf en zo kunnen we nog eens alles terug kijken wat we gedaan hebben.

Groetjes Christiane


Muziekles

Musicsande is een privé-muzieklespraktijk met daarnaast een muziekwinkel. De lespraktijk biedt de volgende mogelijkheden: het volgen van AMV-lessen, lessen voor dwarsfluit, saxofoon, klarinet en koperblaasinstrumenten. De muzieklessen zijn wekelijks 30 minuten en worden individueel gegeven. Er is ook de mogelijkheid om lessen op keyboard te volgen volgens de reguliere methodes of volgens het Multi-Kleurensysteem. Hierbij worden er kleuren op de toetsen van het

keyboard geplakt die corresponderen met de kleuren op de muziekpartituur. Hierbij kan ook een CD worden gebruikt zodat de leerling mee kan spelen. De lessen worden gegeven in een van de leslokalen achter onze winkel.

Voor meer informatie kijk op: www.musicsande.nl  of neem contact op met Patrick Geerts. Tel. nr. 0117-451126   0627175524   musicsande@zeelandnet.nl


Kookcursus

De kookcursus wordt 1x per maand gehouden op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur op het Zwincollege, kosten €.20,-- per seizoen.  Leerlingen van het Zwincollege kunnen hun maatschappelijke stage volgen bij deze lessen. Voor meer informatie, aanmelding of een bezoek kunt u contact opnemen met Mieke Haartsen


Ter informatie:


Informatieavond:

Op woensdagavond 30 januari 2013 hadden we een geslaagde informatieavond in het theatercafé van het Ledeltheater in Oostburg.  Met trots konden we onze nieuwe bestuur presenteren. De vrijwilligers van het zwemmen en de sport toonden het nieuwe logo op hun shirts en Louis van Duuren presenteerde de nieuwe website. www.commissiedrbiesluis.nl  We hopen dat u deze site regelmatig zult bekijken.

Vervolgens vertelden Inge Mabelis van MEE Zeeland en Margriet van der Meulen over MEE Zeeland en het Centrum voor Jeugd en Gezin.  Daarna was er volop gelegenheid voor ontmoeting, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Kortom een geslaagde avond.


Voorstelling Ferini: Op zaterdagmiddag 15 juni was de voorstelling van Ferini. De weg naar Pierewiet was erg winderig. Ondanks dat het ook open dag was op de zorgboerderijen, waren er toch een aantal kinderen, samen met hun: papa, mama en oma gekomen. We werden door Rini ontvangen, en gezamenlijk gingen we naar het theater. Tijdens de voorstelling werden de kinderen en een papa op een leuke manier erbij betrokken. Dominique haar foto's spreken boekdelen. De volgende woorden werden door de kinderen geroepen: dat weten we nu wel!!! Na afloop kreeg iedereen een drankje en voor de kinderen zat er ook een zakje chips bij.  Nieuwsgierig geworden? Tijdens de zomervakantie speelt Rini deze voorstelling meerdere keren, ga gerust een langs bij: Pierewiet.

Groetjes Nathalie.


Fitness: Beste sportievelingen van West Zeeuws -Vlaanderen. Ook zin in lekker  fitnessen op donderdagavond in de fitness ruimte  van  de fysiotherapiepraktijk, paramedisch centrum  in Oostburg? Werken aan je conditie, spierkracht, uithoudingsvermogen en goede houding?

Er is weer plaats voor nieuwe krachten. We fitnessen in een klein groepje ( max 7 personen)  in een veilige  omgeving onder begeleiding van (kinder) fysiotherapeute . 1x per 14 dagen, op donderdag van 19.00 u- 20.00 u, Brouwerijstraat 40 te Oostburg. Inlichtingen: Annemiek van Hoeve-Verstraten. Tel: 06-51076860.


Kerkelijke Viering Op zondag 13 oktober 2013 wordt er in de Protestantse kerk van Schoondijke weer een kerkelijke viering met mensen met een beperking gehouden. Deze keer zal de Happy Band uit Terneuzen haar medewerking verlenen. Aanvang 11 uur, u bent van harte welkom


Sinterklaasmiddag. Woensdag 27 november is de sinterklaasmiddag voor alle kinderen van Commissie D’r Bie. De uitnodiging wordt t.z.t. verzonden.


Sponsoringoverzicht


Diaconie PKN Breskens, gezamenlijk dienst VEG Nieuwvliet €.338,68

Diaconie Zuidwesthoek €.24,70

Diaconie Zuidwesthoek €.117,85

Fonds verstandelijk gehandicapten €.300,--


Sponsors hartelijk dank voor jullie bijdrage!!


Mieke Haartsen          0117-401376              cor.haartsen@hetnet.nl

Martine de Bakker      0117-301645              jdebakker@zeelandnet.nl

Karin Eekman            06-25195293              azwart01@hetnet.nl

Tilly van Duuren         0117-301536              tkerkj@exs4all.nl

Nathalie Vergouwen   06-37344355              nvergouwen@hotmail.nl

Imke van der Meer     06-49654995              info@zonne-eiland.nl


" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87