Persbericht Uitmetkorting.nl

Commissie d'r Bie


Van 5 tot 10 oktober is het weer 'De week van de toegankelijkheid'. Jaarlijks besteed Uitmetkorting.nl hier aandacht aan. Zij doen dit door een overzicht te bieden van pretparken die rekening houden met de toegankelijkheid van mindervaliden, mensen met autisme en mensen met een voedselallergie. Zie: Toegankelijkheidsonderzoek 2020


Ook dit jaar hebben zij gekeken naar de toegankelijkheid in pretparken. Hieruit is onder andere naar voren gekomen dat de online informatievoorziening op de websites van de pretparken dit jaar stilstaat en nog steeds vrij beperkt is. Het beleid in de pretparken is daarentegen wel goed georganiseerd.


Zij hebben onderstaand persartikel geschreven:


 Toegankelijkheid pretparken verbetert, maar informatievoorziening blijft achter

 

De informatievoorziening omtrent toegankelijkheid op de websites van Nederlandse pretparken is (nog steeds) beperkt. Uit onderzoek van Uitmetkorting.nl vorig jaar bleek dat driekwart van de parken online weinig tot geen informatie biedt aan bezoekers die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. In 2015 is dit opnieuw onder de loep genomen en kan worden geconcludeerd dat er weinig tot niets is veranderd. 

 

Informatievoorziening toegankelijkheid

Deze week is de Week van de Toegankelijkheid. In 2014 voerde Uitmetkorting.nl hiervoor onderzoek uit. Bij de grote pretparken Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland en Plopsa was de informatievoorziening op de website al uitgebreid en wordt men geïnformeerd over rolstoelgebruik en bijvoorbeeld een versnelde entree via de uitgang van een attractie. In 2014 hadden vier pretparken geen enkele informatievoorziening op de website omtrent toegankelijkheid. Dit jaar hebben twee parken de informatievoorziening verbeterd, echter blijft deze summier.

 

Toegankelijkheidsbeleid

Ondanks de stilstand omtrent de informatievoorziening, worden er vanuit diverse pretparken en instanties steeds meer initiatieven georganiseerd om de toegankelijkheid in pretparken verder te doen vergroten. Zo werd onlangs een BOSK Familiedag georganiseerd in attractiepark Duinrell. BOSK is een vereniging van en voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze familiedag werd met een 8,6 als totaalcijfer beoordeeld. “De zeer goede hulp bij het in- en uitstappen van de attracties en bij de toiletten was fantastisch”, aldus een genodigde van de BOSK Familiedag in Duinrell.

 

In de meeste attractieparken wordt een formulier overhandigd bij binnenkomst van het attractiepark, waarop de toegankelijkheid van de attracties staat vermeld. Alle genoemde attracties zijn via de uitgang te betreden. Zo hebben de attractieparken een regeling waarbij een rolstoelgebruiker de uitgang als ingang kan gebruiken zodat de toegangsroute korter is. De Efteling heeft bijvoorbeeld dit jaar het straatwerk aangepast, zodat gasten die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten zich makkelijker en comfortabeler door het park kunnen bewegen.

 

Achtbanen testen op toegankelijkheid

Kort geleden organiseerde Uitmetkorting.nl de verkiezing voor Achtbaantester 2015. Eén van de winnaars was Yvette, vanuit de categorie ‘Achtbaantester met een lichamelijk beperking’. Zij heeft in opdracht van Uitmetkorting.nl achtbanen getest op toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijk beperking. Onlangs bezocht zij attractiepark Hellendoorn. “Toen ik aan kwam rollen had de medewerker al een uitdraai gepakt met daarop alle informatie omtrent de toegankelijkheid. Wat een service!”

 

In 2014 zijn de pretparken qua toegankelijkheid al flink verbeterd. Ook in 2015 kan worden geconcludeerd dat dit het feit is. Pretparken blijven bezig met het doorvoeren van verbeteringen in het beleid. Ook met het oog op de toekomst wordt het beleid binnen pretparken verder ontwikkeld. Zo wordt er  bijvoorbeeld vanaf 2016 in alle Plopsa-pretparken in elk hoofdrestaurant vegetarische én allergenenvrije gerechten aangeboden. Echter de informatievoorziening omtrent dit beleid loopt nog steeds achter.

 

--------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Op Uitmetkorting.nl vind je dagelijks de meest actuele kortingscodes, aanbiedingen en kortingsacties voor dagjes uit en webshops. Van pretparken tot dierentuinen en van musea tot wellnessarrangementen: voor elk uitje verzamelen wij de beste kortingsdeals. Kijk daarom voordat je je entreebewijzen koopt of een aankoop doet in een online shop, eerst even op Uitmetkorting.nl. Zo weet je zeker dat je de laagste prijs betaalt. Dagelijks maken al meer dan 20.000 mensen gebruik van onze acties.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. Mail naar redactie@uitmetkorting.nl of bel naar 030 - 820 0989.


Informatief Persbericht van

Uitmetkorting.nl

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87