Verslag Ben Scherbeijn Familiedag 2013

Commissie d'r Bie

Ben Scherbeijn familiedag 2013

Op zaterdag 7 september  was het de grote familiedag, die werd georganiseerd door Commissie D’r Bie, voor kinderen met een beperking en hun ouders, op het landgoed “In de Morelleput”.


Wat een feest is dat geweest! Het weer was goed,  de locatie meer dan goed!


De kinderen en hun ouders konden die dag mee doen aan diverse workshops.  Paarden verzorgen en paardrijden , koken/bakken, sport en spel en lekker knutselen. Bij het paardrijden/verzorgen moest men het paard kammen ,hoeven krabben en daarna was er de beloning,  men mocht een heerlijke rit maken over het domein.

Bij het koken/bakken werden er pizzaatjes gemaakt. Die werden met veel liefde gesneden uit een lap deeg , vorstelijk belegd met stukjes tomaat, ham en wat er allemaal op een pizza hoort en natuurlijk afgedekt met een lekkere laag geraspte kaas, waarna het de oven in ging . Dat was hard werken maar er was een goede beloning. Het gebakkene mocht direct opgegeten worden.


Sport en spel was een groot festijn met bezemvoetbal , spelletjes met wateren ook een vorm van het bekende spijker poepen waarbij een van deelnemers niet door de knieën ging maar gewoon de beker omhoog hield en daar de spijker in liet bungelen. “kijk “,zei  hij, “dat is toch niet zo moeilijk!”

De spellletjes/sport ronde werd afgesloten met het bedienen van een “gokautomaat”. Een stoel met stok was de hendel met ernaast een beker waarin het muntje  geworpen werd. De drie bekende vakjes waren geblinddoekte ouders die drie stuks fruit op een bordje hadden waarvan er, zodra het geluid van het muntje in de beker te horen  was , één  omhoog moest gehouden worden. Drie gelijke, dan had je gewonnen!  Dit ging gepaard met veel gelach en geroep.

Bij het knutselen werden er mooie rupsen gemaakt van eierdoosjes . Er ontstonden prachtige,  nog niet ontdekte soorten rupsen. Iedereen mocht zijn rupsje mee naar huis nemen.Tussen de workshops door, of als men even moe was, kon men in het grote gebouw even uitrusten met een stukje taart, een drankje of een andere lekkernij. Ook hier verveelde men zich niet want er werd veel plezier beleefd met de oud Hollandse spelen die er opgesteld stonden..


Na de workshops  was er  de barbecue  en een optreden van de troubadour Tijl Damen. Na enige aansporing  deed iedereen enthousiast mee met zingen, dansen en instrumenten bespelen. Aan het einde van  zijn optreden werd iedereen in een grote polonaise mee genomen naar de verrassing!


Dat was de  ijscokar met echt schepijs in vele smaken. Genietend  van  het ijsje werd de dag onder de loep genomen en men was  het  er over eens:  deze dag  is voor zowel deelnemers als vrijwilligers voor herhaling vatbaar! Of gewoon:  we willen  dit in de toekomst vaker doen!Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum Overige.

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Het fotoalbum is beveiligd. Stuur een berichtje via het contactformulier om de inlog te krijgen. Vermeld hierbij de naam van uw kind en de activiteit waar hij of zij bij aangesloten is.

Laatste nieuws:

2 maart 2020

Foto's van 2 activiteiten van de vriendenkring zijn te zien in het fotoalbum: Elsjefiederelsje, veerboot, visserijmuseum en een paar van het Carnaval in Aardenburg.


30 december 2019

Nieuwsbrief van December is te lezen.


6 december 2019

Foto's van de sinterklaasmiddag zijn te bekijken in het fotoalbum onder algemeen.


28 november 2019

Een gezellige avond van de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.


22 oktober 2019

Foto's van een geslaagde bingomiddag zijn te zien in het fotoalbum onder de Maatjes.


15 oktober 2019

Mooie uitkomst van de Rabobank clubactie.... lees verder.


7 oktober 2019

Foto's van de golfmiddag bij De Brugse Vaart zijn te bekijken in het fotoalbum, onder Algemeen.
Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87