Verslag Ben Scherbeijn Familiedag 2013

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Ben Scherbeijn familiedag 2013

Op zaterdag 7 september was het de grote familiedag, die werd georganiseerd door Commissie D’r Bie, voor kinderen met een beperking en hun ouders, op het landgoed “In de Morelleput”.

 

Wat een feest is dat geweest! Het weer was goed, de locatie meer dan goed!

 

De kinderen en hun ouders konden die dag mee doen aan diverse workshops. Paarden verzorgen en paardrijden , koken/bakken, sport en spel en lekker knutselen. Bij het paardrijden/verzorgen moest men het paard kammen ,hoeven krabben en daarna was er de beloning, men mocht een heerlijke rit maken over het domein.

Bij het koken/bakken werden er pizzaatjes gemaakt. Die werden met veel liefde gesneden uit een lap deeg , vorstelijk belegd met stukjes tomaat, ham en wat er allemaal op een pizza hoort en natuurlijk afgedekt met een lekkere laag geraspte kaas, waarna het de oven in ging . Dat was hard werken maar er was een goede beloning. Het gebakkene mocht direct opgegeten worden.

 

Sport en spel was een groot festijn met bezemvoetbal , spelletjes met wateren ook een vorm van het bekende spijker poepen waarbij een van deelnemers niet door de knieën ging maar gewoon de beker omhoog hield en daar de spijker in liet bungelen. “kijk “,zei hij, “dat is toch niet zo moeilijk!”

De spellletjes/sport ronde werd afgesloten met het bedienen van een “gokautomaat”. Een stoel met stok was de hendel met ernaast een beker waarin het muntje geworpen werd. De drie bekende vakjes waren geblinddoekte ouders die drie stuks fruit op een bordje hadden waarvan er, zodra het geluid van het muntje in de beker te horen was , één omhoog moest gehouden worden. Drie gelijke, dan had je gewonnen! Dit ging gepaard met veel gelach en geroep.

Bij het knutselen werden er mooie rupsen gemaakt van eierdoosjes . Er ontstonden prachtige, nog niet ontdekte soorten rupsen. Iedereen mocht zijn rupsje mee naar huis nemen.

 

 

Tussen de workshops door, of als men even moe was, kon men in het grote gebouw even uitrusten met een stukje taart, een drankje of een andere lekkernij. Ook hier verveelde men zich niet want er werd veel plezier beleefd met de oud Hollandse spelen die er opgesteld stonden..

 

Na de workshops was er de barbecue en een optreden van de troubadour Tijl Damen. Na enige aansporing deed iedereen enthousiast mee met zingen, dansen en instrumenten bespelen. Aan het einde van zijn optreden werd iedereen in een grote polonaise mee genomen naar de verrassing!

 

Dat was de ijscokar met echt schepijs in vele smaken. Genietend van het ijsje werd de dag onder de loep genomen en men was het er over eens: deze dag is voor zowel deelnemers als vrijwilligers voor herhaling vatbaar! Of gewoon: we willen dit in de toekomst vaker doen!

 

 

Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum Overige.

Laatste nieuws:

26 november 2018

Een geslaagde avond voor de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

13 november 2018

Foto's van het uitje naar het Arsenaal met de vriendenkring zijn te bekijken in het fotoalbum.

 

9 oktober 2018

Een leuk verslagje van de golfmiddag is te lezen en ook de foto's zijn te bekijken in het fotoboek Algemeen.

 

27 augustus 2018

UITNODIGING GOLF 'DE BRUGSE VAART'

 

16 augustus 2018

Het nieuwe programma van de vriendenkring staat erop.

 

9 juli 2018

Nieuwe nieuwsbrief en foto's de terrasmiddag van 'de Maatjes'

 

20 juni 2018

Foto's van een activiteit van de Maatjes: Kleurmuziek met Marleen van de Happy Band en Willy Kamphuis op de accordeon.

 

15 juni 2018

Foto's van het uitje van de Vriendenkring naar de Afslag, staan in het fotoalbum.

 

9 april 2018

Foto's van de excursie langs het strand met de vriendenkring staan erop.25 februari 2018

 

Foto's van Rapalje in het ledeltheater staan in het album van de Vriendenkring.

 

20 februari 2018

Foto's van de Carnaval, album algemeen --> navigeer naar de tweede pagina.

 

15 februari 2018

We hebben een nieuw fotoalbum. Zie hierboven.

 

8 februari 2018

Foto's van een uitje van De Maatjes naar het koekoeksnest zijn te zien in het fotoalbum Badminton/De Maatjes.

 

11 januari 2018

Het voetbalteam van Commissie d'r Bie is in het nieuw gestoken. De foto's zijn ook te zien in het fotoalbum van de voetbal.

 

23 december 2017

De nieuwsbrief van december staat online. Ook staan de foto's van het middagje uit van de vriendenkring erop en dit keer staan er ook filmpjes bij.

 

14 december 2017

Verslag van de leuke avond uit met de vriendenkring... kijk op de nieuwspagina!

 

Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87