Verslag Hof Keizerswheel

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Verslag Hof Keizerswheel

Zaterdag 14 november stonden de vrienden van de vrienden kring van “Commissie dr Bie “ weer klaar voor hun maandelijkse uitje. Het was deze keer wel erg spannend want ze gingen naar de overkant naar Wemeldinge .Ze gingen naar “Hof Keizersweel “.

 

Daar kon men deelnemen aan één van de diverse workshops Men had van tevoren opgekregen wat voor workshops er waren zodat er al een keuze gemaakt was.

 

Met schitterend weer ging de stoet op pad. Even was er een auto zoek maar die werd na de tunnel terug gevonden. Christianne met Dominique als navigatiepiloot gingen voorop. Dat was maar goed ook want er waren wat weg werkzaamheden zodat er een alternatieve route gevolgd moest worden. In Wemeldinge aangekomen vonden we al heel snel Het Keizershof. Wat een gezellige boerderij met een speeltuin , en waar dieren van diverse pluimage waren.

 

We werden allerhartelijkst verwelkomt door Penny. met de woorden jullie zullen wel honger hebben. Jullie hebben al zo'n eind gereisd de frietjes liggen al te bakken. Omdat het zulk mooi weer was werden er buiten tafels aan elkaar geschoven en gezellige rood geblokte plastic tafelzeilen erop. Het was een feestelijk gezicht. Iedereen zette zich op de banken en onze rolstoelers waren de tafelhoofdheren.Er was limonade voor iedereen en toen , toen kwamen de frietjes in grote vergieten. Het was wel even vreemd wel frietjes maar nog geen borden of bestek. Het werd een groot feestelijk gebeuren. De frietjes werden zo uit de vergieten op de tafels gestort. Eten, dat deden we gewoon met onze handen. Mayonaise werd in en zijn naamletter voor hem op tafel gespoten. Dat was nog eens leuk lekker zo van tafel met je handen eten. Zelfs de kleine snacks werden op tafel gekieperd.

 

 

Nadat we gegeten hadden zijn we naar de dieren gegaan. De kippen , speciale kippen en kalkoenen ja die zie wel vaker. Maar kamelen en struisvogels die zie je toch niet iedere dag .De jonge poesjes mochten hun benz uit. Iedereen heeft ze wel even in zijn of haar armen gehad. Want die andere dieren dat is wel leuk maar jonge poesjes , ja. dat is toch wel heel erg leuk. De border collie die op het erf los liep had de dag van zijn leven want er was altijd wel iemand die de bal voor hem weg gooide.

 

Het werd tijd om de handen uit de mouwen te steken. Er mocht getimmerd, wol winden en geverfd worden. Het werd me een getimmer om kleine spijkertjes in de vorm van een hart of een rondje op een plankje te timmer . Daarna werd deze omwonden met de uitgekozen kleuren wol. Het resultaat een mooi spijker/wol schilderij .

Om een voederhuisje te maken had je wat meer timmerkracht maar de deelnemers konden er wat van. Toen ze klaar waren kon er zelfs een appel in gehangen worden.

De klompen werden beschilderd met een piratenlogo , stippen of met strepen en vlakken het werden ware kunstwerken.

Wat werd er hard en met plezier gewerkt door iedereen.

 

Na nog een koek en een goed glas chocomel genuttigd te hebben was het tijd om op te stappen richting verzamelplaats . Waar we weer onder begeleiding van Christianne en Dominique op de bijna afgesproken tijd arriveerden.

 

Dat het een bijzonder verrassende en leuke dag geweest was , daar was iedereen het over eens. Zowel de begeleiders als de vrienden van de vriendenkring

 

Nieuwsgierig geworden de foto's op de website van de commissie vertellen daar zeker van.

 

 

 

 

 

Laatste nieuws:

20 februari 2018

Foto's van de Carnaval, album algemeen --> navigeer naar de tweede pagina.

 

15 februari 2018

We hebben een nieuw fotoalbum. Zie hierboven.

 

8 februari 2018

Foto's van een uitje van De Maatjes naar het koekoeksnest zijn te zien in het fotoalbum Badminton/De Maatjes.

 

11 januari 2018

Het voetbalteam van Commissie d'r Bie is in het nieuw gestoken. De foto's zijn ook te zien in het fotoalbum van de voetbal.

 

23 december 2017

De nieuwsbrief van december staat online. Ook staan de foto's van het middagje uit van de vriendenkring erop en dit keer staan er ook filmpjes bij.

 

14 december 2017

Verslag van de leuke avond uit met de vriendenkring... kijk op de nieuwspagina!

 

30 november 2017

Foto's van de sinterklaasmiddag en de van het uitje van de vriendenkring staan online.

 

01 november 2017

Een leuk stukje geschreven door Tilly over het uitstapje naar Hof Keizerswheel. Kijk bij de Verslagen op de nieuwspagina.

 

20 oktober 2017

Foto's uitje naar Hof keizerswheel staan d'r op.

 

01 oktober 2017

Datums nieuwe seizoen van Badminton en Voetbal staan op de site, net zoals de foto's van het middagje bij De Brugse Vaart.

 

29 augustus 2017

Het nieuwe seizoen van de vriendenkring staat erop.

 

9 juli 2017

De nieuwsbrief van Juli is te lezen, kijk op de nieuwspagina onder het kopje nieuwsbrieven.

 

 

 

 

 

Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87