Verslag Sealife 2014

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Sealife 2014

Zaterdag 25 september gingen de jongeren van commissie D'r Bie en hun begeleiders naar "Sea World" in Blankenberge. Dat was een hele bedoening. Begeleiders en jongeren gingen eerst per auto naar Knokke. Daar aangekomen werden er kaartjes voor het trammetje gekocht wat hen naar Blankenberge zou brengen. Iedereen vol goede zin en goede moed stapte in de tram. Het achterste gedeelte zat gelijk vol. Gekeken werd er naar de vele auto's die onderweg aan de kant van de weg stonden en of de tram wel over de brug kon. Paste hij wel tussen de bruggensteunen? Gelukkig ging het allemaal goed. Alleen bij het uitstappen ging het even mis de deur wilde te vlug dicht gaan. Maar na een luidkeels roepen ging hij gelukkig weer open. Daar gingen we te voet op zoek naar Sea World. We hadden een goede gids, een van de jongeren wist waar het was en gidste ons. We kregen allemaal een stempel op onze hand, zodat we gemakkelijk in en uit konden lopen. Maar reizen maakt hongerig. Eerst maar eens een broodje. Er kon gekozen worden uit muisjes, ham of kaas. Geef maar een broodje met muisjes. Nou daar werd vreemd van opgekeken . Sluuse muusen bleek hagelslag te zijn.

Zo, nu konden we op avontuur gaan. Door de duistere poort op zoek naar de wonderen van onder water. Wat hebben we allemaal gezien: Grote en kleine vissen, dikke en dunne van zeepaardjes tot haaien en allemaal verschillende kleuren. De gezonken schepen, de achter gebleven schatten, de skeletten. We konden het allemaal op ons gemak bekijken. Er was zelfs een bak water waarin je met je handen de zeeanemonen aan kon raken. Dat was wel even eng maar iedereen heeft de anemonen aangeraakt.

 

Hoogtepunt was wel het voederen van de zeehonden. Die gelijk lieten zien wat zij allemaal konden. Ze konden buigen, flesjes opvissen, zwaaien, in hun "handen" klappen en nog veel meer. We hebben dit zelfs twee maal gezien. Eerst zaten we op hoge trappen met stoeltjes. Daarna zaten we naast het bassin heel dicht bij. We werden zelfs nat gespetterd. Gelukkig was het maar water, zoals een van de jongeren opmerkte. Na nog wat gedronken te hebben werd het tijd om weer richting Oostburg te gaan. Het trammetje kon nog steeds over de brug zonder vast te gaan zitten, en de deuren gingen open en bleven open toen we uitstapten in Knokke. De auto's stonden nog op de parking zonder bon achter de ruitenwissers. Zo konden we terug naar Oostburg. Het was een dag vol ontdekkingen waar iedereen volop van genoten heeft. Jongeren en begeleiders .

 

Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum van de Vriendenkring.

Laatste nieuws:

26 november 2018

Een geslaagde avond voor de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

13 november 2018

Foto's van het uitje naar het Arsenaal met de vriendenkring zijn te bekijken in het fotoalbum.

 

9 oktober 2018

Een leuk verslagje van de golfmiddag is te lezen en ook de foto's zijn te bekijken in het fotoboek Algemeen.

 

27 augustus 2018

UITNODIGING GOLF 'DE BRUGSE VAART'

 

16 augustus 2018

Het nieuwe programma van de vriendenkring staat erop.

 

9 juli 2018

Nieuwe nieuwsbrief en foto's de terrasmiddag van 'de Maatjes'

 

20 juni 2018

Foto's van een activiteit van de Maatjes: Kleurmuziek met Marleen van de Happy Band en Willy Kamphuis op de accordeon.

 

15 juni 2018

Foto's van het uitje van de Vriendenkring naar de Afslag, staan in het fotoalbum.

 

9 april 2018

Foto's van de excursie langs het strand met de vriendenkring staan erop.25 februari 2018

 

Foto's van Rapalje in het ledeltheater staan in het album van de Vriendenkring.

 

20 februari 2018

Foto's van de Carnaval, album algemeen --> navigeer naar de tweede pagina.

 

15 februari 2018

We hebben een nieuw fotoalbum. Zie hierboven.

 

8 februari 2018

Foto's van een uitje van De Maatjes naar het koekoeksnest zijn te zien in het fotoalbum Badminton/De Maatjes.

 

11 januari 2018

Het voetbalteam van Commissie d'r Bie is in het nieuw gestoken. De foto's zijn ook te zien in het fotoalbum van de voetbal.

 

23 december 2017

De nieuwsbrief van december staat online. Ook staan de foto's van het middagje uit van de vriendenkring erop en dit keer staan er ook filmpjes bij.

 

14 december 2017

Verslag van de leuke avond uit met de vriendenkring... kijk op de nieuwspagina!

 

Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87