Verslag Zwemmen bij Commissie d'r Bie

Commissie d'r Bie

" Voor kinderen en jongeren met een functiebeperking"

Zwemmen bij Commissie d'r Bie

Ga je zwemmen ?

 

 

Nee ik ga op zwemles. Ja en dat is natuurlijk heel wat anders. Zeker als je op zwemles zit bij ‘Commissie D'r Bie’Dat is een stichting die activiteiten voor kinderen met een beperking organiseert. Als je op zwemles zit bij meester Rick Henry, meester Willy Schram en juffrouw Rosalie de Krijger, kan je leren zwemmen. Gewoon in je eigen tempo en met heel veel begeleiding.

 

Als je nog maar pas op zwemles zit, dan gaat natuurlijk je vader of je moeder of een met jou mee het water in. Net zolang totdat je het zwemmen zover onder de knie hebt, dat je helemaal alleen verder kunt oefenen. Dan kan je ook je zwemdiploma halen! Want dat zwemdiploma, dat halen de kinderen van commissie D’r Bie natuurlijk ook. Je mág het wel halen, maar het móet niet. Belangrijker is, dat je, als er iets gebeurt waardoor je in het water terecht komt, je jezelf drijvende kunt houden. Net zolang tot iemand je helpt of totdat je gewoon zelf op de kant klimt.

 

Dat zwemles leuk is bij de commissie, blijkt wel uit het enthousiasme waarmee de zwemmers het zwembad binnen komen: "Ja ,ik ga effe een duikje neme, want kijk eens, ik kan al met m'n hoofd onder water!" Of: "Ik wil bij de waterscouts en daar moet ik een zwemdiploma voor hebben". Of: "Zwemmen is leuk omdat je dan niet verdrinkt, Heel veel leuk. Ik durf nog niet met mijn hoofd onder water, maar zwemmen is wel heel erg leuk". En zo vlogen de opmerkingen over de zwemles door de lucht. Veel, heel veel enthousiasme om te gaan zwemmen......oh nee , voor de zwemlés.

 

Tijdens de zwemles is er veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. De les is afgestemd op wat voor iemand de beste manier is om het zwemmen onder de knie te krijgen. Ieder op zijn eigen tempo. De een kan al op z'n rug zwemmen en ander begint pas met drijven op het water. De volgende mag een paar baantjes trekken. Niet smokkelen, de opdracht moet gedaan worden. Lukt het niet zo goed? Dan komt er een extra woord of hand van de meester of juf jou helpen. Aan het einde van de les nog even dollen in het water en zo gaat iedereen blij en vermoeid naar huis. Er is weer wat meer geleerd om te kunnen zwemmen.

 

De zwemlessen zijn ontstaan doordat zwemmeester Rick Henry ooit beloofde dat hij Thieme zwemles zou geven, wanneer Thieme daar aan toe was.

En zo gebeurde het. Waarna het bekende balletje begon te rollen .

Want nu zijn er al drie verschillende dagen waarop gezwommen kan worden: maandag, dinsdag en donderdagavond van 18.00 tot 18.30 uur In het zwembad van de sporthal ‘De Eenhoorn’ in Oostburg. Op maandag is de startersklas, op dinsdag de diplomaklanten en de meer gevorderden en op donderdag de super gevorderden die trainen voor een extra diploma, voor de special olympics of gewoon omdat zwemmen heel erg leuk is. Ja, want ook als het 1e diploma gehaald is kunnen de kinderen gewoon doorgaan met trainen om meerdere diploma's te gaan behalen.

 

 

En Thiemen? Die traint samen met nog andere kinderen ‘gewoon’ voor de special olympics die in België gehouden worden. Want zwemles bij ‘commissie D'r Bie’ voor kinderen met een beperking is een feest; ook een beetje voor de ouders, die wanneer de kinderen zwemles hebben, gezellig met elkaar nieuwtjes en ervaringen kunnen uitwisselen.

 

 

 

Laatste nieuws:

26 november 2018

Een geslaagde avond voor de vriendenkring, bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

13 november 2018

Foto's van het uitje naar het Arsenaal met de vriendenkring zijn te bekijken in het fotoalbum.

 

9 oktober 2018

Een leuk verslagje van de golfmiddag is te lezen en ook de foto's zijn te bekijken in het fotoboek Algemeen.

 

27 augustus 2018

UITNODIGING GOLF 'DE BRUGSE VAART'

 

16 augustus 2018

Het nieuwe programma van de vriendenkring staat erop.

 

9 juli 2018

Nieuwe nieuwsbrief en foto's de terrasmiddag van 'de Maatjes'

 

20 juni 2018

Foto's van een activiteit van de Maatjes: Kleurmuziek met Marleen van de Happy Band en Willy Kamphuis op de accordeon.

 

15 juni 2018

Foto's van het uitje van de Vriendenkring naar de Afslag, staan in het fotoalbum.

 

9 april 2018

Foto's van de excursie langs het strand met de vriendenkring staan erop.25 februari 2018

 

Foto's van Rapalje in het ledeltheater staan in het album van de Vriendenkring.

 

20 februari 2018

Foto's van de Carnaval, album algemeen --> navigeer naar de tweede pagina.

 

15 februari 2018

We hebben een nieuw fotoalbum. Zie hierboven.

 

8 februari 2018

Foto's van een uitje van De Maatjes naar het koekoeksnest zijn te zien in het fotoalbum Badminton/De Maatjes.

 

11 januari 2018

Het voetbalteam van Commissie d'r Bie is in het nieuw gestoken. De foto's zijn ook te zien in het fotoalbum van de voetbal.

 

23 december 2017

De nieuwsbrief van december staat online. Ook staan de foto's van het middagje uit van de vriendenkring erop en dit keer staan er ook filmpjes bij.

 

14 december 2017

Verslag van de leuke avond uit met de vriendenkring... kijk op de nieuwspagina!

 

Onze activiteiten

©Commissie d'r Bie Rabobank

NL 43 RABO 0101 2379 87